Robert Kubica chce už testovat

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Většina pilotů formule 1 využívá dlouhé pauzy mezi posledním závodem a prvním testováním k užívání si volného času, který jim během sezóny nebyl dopřán. Avšak Robert Kubica se mezi ně nepočítá.

Jednadvacetiletá polská hvězda se nemůže dočkat, až znovu usedne za volant vozu BMW Sauber a opět se projede po okruhu. Nicméně nejbližší testování je na programu až 28. listopadu v Jezeru.

„Měsíc bez ježdění je trochu hodně,“ řekl Kubica. „Krátké přestávky byly dobré, protože během posledních dvou nebo tří měsíců jsem se vždy účastnil testování. Navíc poslední tři závody roku 2006 se konaly v zámoří.“

V nadcházející sezóně se Kubica bude muset vyrovnávat s tlakem, který na něj budou média a popřípadě tým vyvíjet. Po skoku rovnýma nohama do kolotoče formule 1 se osvědčil a nyní již zkušenosti má.

„Sezóna pro mě byla velmi dobrá. Některé věci mohly proběhnout lépe, ale není důvod se k tomu vracet. Dobrý výsledek v naší první sezóně ukázal náš potenciál a se správným autem můžeme v příštím roce bojovat o přední pozice,“ dokončil Kubica.

Foto: BMW Motorsport

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu