McLaren svoji jedinou šanci propásl

Berger, Gerhard

Berger, Gerhard | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Že vstoupil Michael Schumacher do Formule 1 s týmem Jordan ví mnoho z vás, ale že tak mohl učinit s McLarenem, už tak známé není.

Na začátku devadesátých let byl Michael Schumacher spolu s Frentzenem a Wendlingerem pod záštitou Mercedesu a spolupracovali s Gerdem Krämerem.

Nedlouho poté, co vysvětlil okolnosti debutu německé hvězdy při GP Belgie 1991 s Jordanem Peter Sauber, přidal se i Krämer.

„Eddie Jordan tenkrát hledal náhradníka za Gachota a zeptal se mne na můj názor ohledně Schumachera. Okamžitě jsem mu řekl, že nemusí mít žádné obavy ani o vůz, ani o výsledek.“

Později se ukázalo, že přestup ze sportovních prototypů do F1 zvládl Michael bravurně a bez nejmenších problémů. Po několika letech si musel šéf McLarenu Ron Dennis s trochou nadsázky rvát vlasy z hlavy.

„Nevěřím tomu, že by se Schumacher mohl přizpůsobit Formuli 1 tak rychle,“ měl tehdy odpovědět Dennis na žádost Mercedesu o přizvání začínajícího jezdce k testům McLarenu.

Po Schumacherovi sáhl okamžitě po Belgii Benetton a po dvou titulech se rozhoupal i McLaren. „Ale před sezonou 1996 mu připravilo Ferrari smlouvu snů, a to byl definitivní konec možnosti vidět Schumachera spolu s Mercedesem,“ uvedl Krämer.


Foto: BAR Honda

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu