DISKUZE K ČLÁNKU McLaren MCL35M nebyl zdaleka tak dobrým vozem, jakým mohl být. Technický ředitel Key o nucených kompromisech
Stáj z Wokingu před sezónou 2021 přešla na pohonné jednotky Mercedesu. Musela tomu přizpůsobit své auta původně optimalizované pro motor Renaultu a obětovat vývoj aerodynamických a mechanických komponent. Technický ředitel James Key popisuje, co vše musel tým v zákulisí řešit - kompromisy, které nakonec přispěly k tomu, že s Ferrari letos prohráli boj o třetí místo mezi konstruktéry.
zpět na článek přehled všech diskuzíDiskuze: McLaren MCL35M nebyl zdaleka tak dobrým vozem, jakým mohl být. Technický ředitel Key o nucených kompromisech
Přidejte svůj názorMístní přihlášení
Přihlášení sociálními sítěmi
Nejlepší názory
Zobrazit příspěvky: Podle vláken Podle času
-
-
Senor
12:42 30.12.2021 89.111.66.XXXZ Merglu jde strach, protoze umi. To samé RB, jsou to tymy, ktere aero umi a dokazou se rychle obtahnout i myšlenku nekoho jineho a i vylepšit.
Takze za sebe nepochybuji, ze tam Mergl bude hned od pocatku. U Alpine jsem zvedav. Jak se ukázalo, tak dlouhodobě jeli jen PR a kdyz uz to bylo hodne okaty, tak zase vymysleli jiny PR. Takze za sebe trochu pochybuji, ale stat se muze cokoli. Vzdycky je pravdepodobnejsi, ze neco extra najde schopny tym.-
GRAHAM
16:54 30.12.2021 88.103.238.XXXS motorem v roce 2019 PR rozhodně nejeli.
Jinak je potřeba brát realitu. Jakmile má tým s možnostmi Mercedesu náskok vteřinu, nejde je dohnat. Prostě nejde. Nebejt změněné podlahy, Redbull by dostal zase nakládačku. Neměli by šanci. Prostě to je realita formule 1 ohledně Mercedesu. Mercedes když u něj končil Schumacher vyhodnotil, že do F1 dávál peněz a přidal neskutečné prostředky jak do továrny tak do lidských zdrojů. A vysledky jsou zhola jasné. To není můj názor, to vyšlo knižně.
-
-
B2SoS
12:44 29.12.2021 85.207.74.XXXOhledně příchodu VW jako motoráře bylo už tolik naspekulováno, včetně použití dvou značek, Audi a Porsche, spolupráce s RBpowertrains a případných vstupech do týmů. Ale nepamatuju si, že by je někdo spojoval s McLareny. Přitom oni by svého motoráře potřebovali asi nejvíc. Ten stav od pokusu s Hondou trvá, ať už je to teď jakkoliv -
-
-
-
-
-
hurthys
20:26 29.12.2021 89.177.226.XXXTo by samozřejmě stačilo. Zapomínáš, že Ferrari by si velmi často přišlo na méně bodů, protože by byli logicky odsunuti právě Ricim. Já ho zmiňuji jen proto, že jsem od něj měl nemalá očekávání a zatím je to katastrofa (ne, to jedno vítězství to nevyžehlí). Kvůli smůle a chybám týmu přišel o hodně bodů a vítězství i Norris, do toho se nemá cenu pouštět.-
Mike17
12:20 30.12.2021 185.149.130.XXXJasně. Přesně to nikdo nespočítá. Ale když si jen vezmeš, o kolik bodů přišel Leclerc úplně zbytečně v Monaku, Maďarsku, nebo Rusku (podle jeho pozice a výkonu Sainze), ten bodový rozdíl by byl celkem dost velký. Ikdyž se dá něco podobného najít i Mclarenu, řekl bych, že tolik zase ne.
Ale jo Ricci je pro mne asi největší zklamání sezony. -
-
-
-
-
-