Se starým vozem začne i Force India

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Force India nastoupí k prvnímu předsezónnímu testu ve Valencii za necelý měsíc se starým vozem. Novou zbraň přiveze až ke druhému testování do Jerezu.

Ačkoliv většina týmů přestaví své nové monoposty ve Valencii před prvním společným testem, který začne 1. února, Force India tam svůj vůz - podobně jako HRT a podle Autosportu ani Marussia Virgin Racing - nepředstaví. Ten bychom měli poprvé v akci spatřit až v Jerezu.

Otmar Szafnauer to potvrzuje pro agenturu Reuters: "Pečlivě jsme zvážili naše plány na zahájení sezóny a představení nové Force Indie VJM04. Tým se zúčastní všech čtyř předsezónních testů, pro ten první použijeme vůz VJM03, zatímco VJM04 bude debutovat následující týden v Jerezu."

Provozní ředitel Force Indie věří, že dodatečný čas využijí pro vylepšení nového vozu: "Zahájení testování s novým vozem později nám dává možnost strávit ve větrném tunelu navíc pár našich nejproduktivnějších týdnů, kdy připravujeme pro vůz nové díly."

vjm03

"Vždy musíte učinit nějaký kompromis mezi brzkým uvedením vozu a získáním více informací pro oddělení aerodynamiky. Věříme, že tento krok pro bude vzhledem k naší velikosti a zdrojům výhodou," dodává Szafnauer.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu