Whitmarsh: Je po všem!

Whitmarsh, Martin

Whitmarsh, Martin | foto: McLaren

Martin Whitmarsh odepisuje veškeré šance Lewise Hamiltona na obhajobu svého loňského titulu mistra světa po včerejším závodě, který byl již třetím v pořadí, v němž jezdec McLarenu nezískal žáden bod.

Velké předsezónní naděje na obhajobu titulu byly rozdrceny na padrť, jak se stříbrní od počátku potýkají s nedostatkem rychlostí a bojují o pozice (přinejlepším) ve středu startovního pole. Nepomohly jim ani četná vylepšení jejich MP4-24 (kterému již čtenáři v našich diskusích přezdívají saně, krám apod.) ani to, že novou technologii - KERS - zvládli ze všech týmů nejlépe. Včera vyšli v Turecku opět bodově naprázdno s oběma vozy.

"Především musíme přiznat, že Jenson je ve skvělé formě a jsem si jist, že si to zaslouží," začíná svůj popis Whitmarsh. "Celá léta se trápil ve tmě a nyní odvádí fantastickou práci, řídí konkurenceschopný vůz a musím říci, že to vypadá na zisk titulu mistra světa. Jezdí fantasticky."

"Co se nás týče, musíme se ujistit, že budeme silní v příštím roce. Musíme se ujistit, že v přístupu k příštímu ročníku použijeme odpovídající zdroje,"
pokračuje. Důvody slabé formy McLarenu a Ferrari je dle něj třeba hledat v loňské bitvě o titul: "Myslím, že my a Ferrari pociťujeme následky toho, co se odehrálo v posledních letech. Současně ale musím podotknout, že jsme závodním týmem, a proto neřekneme, že už to letos zabalíme a nepokusíme se vyhrát závod."



"Není to v naší DNA - budeme na tom velmi usilovně pracovat a uvidíme, jak moc dokážeme vůz zlepšit. Jsme realisté, netvrdíme, že se nám povede dostat se na pódium brzo. Budeme pokračovat v tvrdé práci a poznávání auta, abychom se ujistili, že použijeme adekvátní prostředky pro stavbu příštího vozu tak, aby byl konkurenceschopný,"
uzavírá Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu