Hamilton: Výsledkem v Rusku svět ještě zdaleka nekončí

Lewis Hamilton nebyl v Rusku spokojen, ale flintu do žita nehází | foto: Daimler AG

Lewis Hamilton si po tři roky zvykl na skutečnost, že jeho jediným vážným soupeřem v průběžné klasifikaci byl Nico Rosberg. Nyní se prozatím musí učit novou zkušenost, že se dívá s nemalým odstupem na záď Ferrari. V rozhovoru po Grand Prix Ruska ale z této okolnosti nedělá žádné drama.

Lewisi, v Soči jsme měl dobrý start, co se pak stalo v zatáčce 2?
Lewis Hamilton:
Opravdu jsem velmi, velmi dobře odstartoval. Najel jsem doleva, abych se dostal do závětří dvou vozů vpředu, ale byl tam také Kimi. Pak se ti dva vpředu dostali vedle sebe, takže jsem se zařadil za Valtteriho. Za něj se ale přesunul Sebastian, takže jsem nemohl ani jednoho předjet na brzdy. Musel jsem se spokojit se svou pozicí. 

Pro vás to byl asi těžký víkend, můžete vysvětlit, co se stalo?
LH:
Přesně to nevím, ale provedeme nějaké úkony, abychom to plně pochopili. Mám nějaké nápady, ale je třeba je realizovat, abych věděl, na čem jsem. 

Došlo v kvalifikaci k poškození vašeho vozu?
LH:
Ne, nic takového, o ničem podobném nevím.

V sobotu jste si stěžoval na přetáčivost. Pokračovalo to i v závodě?
LH:
Auto se v závodě chovalo naprosto stejně. To pátek byl hodně jiný. V sobotu a v neděli to bylo zcela naopak. Obecně mi od soboty chyběla rychlost. Myslím, že jsem od pátého kola měl problémy s vysokou teplotou. Od té doby jsem si vlastně pořád hrál s nastavením.

Lewis má najednou o soupeře víc | foto: Daimler AG

Můžete objasnit, čeho se ty teploty týkaly?
LH:
Přehříval se motor. Zatím nevíme proč.

Znamená to, že potíže s pneumatikami vás stály méně času než přehřívající se motor?
LH:
V sobotu jsem byl pomalý. Jak jsem říkal, domnívám se, že bych byl schopen jet stejné časy jako piloti vpředu. Ale jak dlouho bych vydržel s nastavením, jaké jsem měl, to netuším. Díky problémům s teplotou jsem s jistotou přišel o druhé místo.

V Rusku byl jedničkou Valtteri, jako by naznačoval Lewis | foto: Daimler AG

Jak hodnotíte svou pozici po čtyřech odjetých závodech?
LH:
Na to teď vůbec nemyslím. Teď je třeba zjistit, co se stalo tento víkend s naší rychlostí - kde byly problémy s nastavením - a pak se vrátit do dalšího závodu. V šampionátu jsem průběžně druhý. To ještě neznamená konec světa, ale samozřejmě potřebuji mít opět tu rychlost, kterou jsem disponoval dříve. 

Máte obavy ohledně spolehlivosti svého vozu?
LH:
O ruském víkendu nebyla problémem spolehlivost. Byla to čistě rychlost závislá na pneumatikách, teplotách a komfortu ve vozu. Neexistoval žádný důvod, proč bych měl o spolehlivosti pochybovat. Myslím, že tu máme doposud nejlepší.

Byl mezi nastavením vašeho a Valtteriho vozu velký rozdíl?
LH:
Ne, nebyl. Měli jsme ho téměř shodné. Možná byl malý rozdíl mezi nízkým a středním, kde jsem měl trochu potíže - ale neřeknu vám detaily. Způsob, jakým jel on jsem já nebyl s to zvládnout. A úplně nechápu proč. Našel jízdní styly jsou poměrně podobné, takže si nejsem úplně jistý, co vlastně v mém voze ještě nefungovalo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy