Co by Magnussen změnil v pravidlech a s kým by chtěl jít na večeři

Magnussen se netají slabostí pro McLaren a rok 1988 | foto: McLaren

Možná už někteří z vás zkusili štěstí na nějaké internetové stránce a poslali svůj dotaz některému z pilotů. Jako v případě Kevina Magnussena, kterému přišlo před brazilskou Grand Prix ohromné množství dotazů.

Dánů jsme v F1 zatím moc neviděli. Pokud vezmeme poměrně sporadické pokusy trojice Jac Nelleman (nikdy se nekvalifikoval), Tom Belsø (jel pouhé dva závody) a Nicolas Kiesa (5 Grand Prix), pak se významněji prezentoval pouze Jan Magnussen, který na vozech McLaren a Stewart absolvovla v letech 1995-1998 celkem 25 Grand Prix.

V tomto směru už ho letos překonal jeho syn Kevin Magnussen a právě čtyřiadvacetiletý Dán odpovídal na otázky čtenářů. Vybral si deset nejlepších, přičemž tyto tazatelé dostali jako odměnu za dobře volený dotaz tričko. Jestlipak někdo z vás není jeho vlastníkem? Ale teď už prosíme o soustředění, lízátko jde nahoru a Kevin Magnussen může vyrazit z boxů k netradiční desetikolové jízdě.

1. Můžete nám říci, jestli máte nějakou nectnost?

Kevin Magnussen: Jídlo - jakékoli nezdravé jídlo! Například indické curry, pizzu, sladkosti. Ale když na to přijde, mám těch prohřešků asi víc.

McLaren MP4/4 - vysněný vůz F1 Kevina Magnussena | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

2. Když jste byl malý, jaké bylo vaše oblíbené auto?

KM: Na silnici to byl zcela určitě Ford Mustang z roku 1967 - konkrétně typ Boss 247. To už je pořádné auto! A pokud bychom měli hovořit o závodních vozech, tak to bude McLaren MP4/4 z roku 1988.

3. Pokud byste si mohl vybrat jednu éru Formule 1 a v ní závodit, pro kterou byste se rozhodl?

KM: Sezónu 1988 - a řídit McLaren MP4/4, jak už jsem uvedl. Pamatujete si na tento rok? McLaren s Alainem Prostem a Ayrtonem Sennou vyhrál s tímto typem patnáct závodů ze šestnácti. Možnost se vrátit zpět do tohoto roku a závodit proti Sennovi v MP4/4 by bylo fantastické. Ne, že bych chtěl být Prostem, ale rád bych si zazávodil proti Sennovi.

4. Co byste změnil v pravidlech F1, kdyby bylo možné jedno odebrat a nahradit ho jiným?

KM: Chtěl bych opět zavést výměnu paliva během závodu. Bylo to efektní, ale co je důležitější: skýtalo to větší variabilitu strategie. A pokud bych mohl jedno pravidlo odstranit, pak striktní dodržování vymezené trati. Vím, že to není skutečné pravidlo, jde spíš o rozhodování pro určité okruhy, ale domnívám se, že něco z našeho sportu ubírá.

Tankování Magnussenovi v F1 chybí | foto: Scuderia Ferrari

5. Pokud byste si mohl zazpívat nějakou písničku karaoke, jakou byste volil?

KM: Vybral bych Born In The U.S.A. od Bruce Springsteena. A to neříkám jenom proto, že budu příští rok jezdit v americkém týmu...

6. Jakou supermoc byste chtěl mít?

KM: To je dost složitá otázka. Počkejte - už vím. Chtěl bych mít schopnost zpomalit čas za volantem závodního vozu. Z mnoha důvodů: bylo by to skvělé třeba v případě nehody. Ale také obecně: představte si, že bychom mohli všechno dělat zpomaleně - měl bych jistotu, že volím naprosto dokonale závodní stopu v každé zatáčce a v každém kole.

7. Máte raději arašídové máslo nebo Nutellu?

KM: Nutellu!

8. Kdyby se někdy v Dánsku jela Grand Prix, ve kterém městě by to mělo být?

KM: V mém rodném městě Roskilde. Jestlipak víte, že v dávných dobách se v Roskilde na malém okruhu jezdily nemistrovské závody F1? Bylo by samozřejmě fantastické mít F1 v tomto městě zpátky. Roskilde Ring byl před mnoha lety uzavřen, ale bylo by skvělé jej oživit. Nebo vybudovat nový městský okruh v blízkosti naší proslulé katedrály? Nevím, která trať čeká tak dlouho, aby se dostala zpátky do F1. Bernie, prosím!

Senna by byl jedním ze tří pilotů, se kterými by Kevin chtěl povečeřet | foto: Williams F1 Team

9. Kdybyste měl možnost jít se třemi libovolnými piloty na večeři - lhostejno zda s někdejšími nebo současnými. Kteří by to byli a proč?

KM: Jim Clark - je to legenda. Jeden z nejlepších pilotů v historii F1 a bylo by skvělé mít možnost si s ním promluvit. Samozřejmě Ayrton Senna - setkání s ním by mě samozřejmě také potěšilo. A pak James Hunt - jsem přesvědčen, že by mi řekl spoustu výborných historek. Myslím, že měl zajímavou povahu. Už jste slyšeli o 33 letuškách v Tokiu? Ne? Tak hledejte na internetu...

10. Co je nejbláznivější věc, kterou jste zažil od nějakého fanouška?

KM: Pláč! V Japonsku jsem viděl dívku, která když mě viděla, začala plakat. Cítil jsem se trochu jako blázen... 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy