Renault o kritice Red Bullu: Je to těžké mít partnera, který lže

Kvjat, Daniil | foto: Infiniti

Cyril Abiteboul, ředitel společnosti Renault Sport F1, v rozhovoru pro Auto Hebdo přiznává potíže se svými pohonnými jednotkami. Jenže k problémům podle něj přispívá i Red Bull - rakouský tým ale svůj podíl viny popírá. Podle Adriana Neweyho jsou jedinou příčinou nekonkurenceschopnosti motory.

První velká cena byla pro Renault velmi obtížná. Jde jednoduše o elektronickou záležitost?
Cyril Abiteboul: Je to o komplexním nastavení přeplňovaného motoru ztíženém rekuperací elektrické energie. Poté, co jsme sezónu začali s mnoha věcmi ve vývoji, s některými velmi pozdě, není divu. Nehodlám se vymlouvat. Někteří to zvládli, my ne. Být v této situaci je skandální, frustrující a smutné.

Toro Rosso a Red Bull jsou na stejné lodi. Také mají problémy s motorem?
CA: Ano. U Red Bullu se k tomu navíc přidávají určité problémy s šasi, které situaci nepomáhají. Jde obzvlášť o nestabilitu zadní části. Dohromady to vede k tomu, že se vozy těžko ovládají.

Je to těžké dozvědět se, že podle technického ředitele Red Bullu - Adriana Neweyho - je jediným problémem jeho vozu motor Renault?
CA: Ano, je to těžké mít partnera, který lže. Adrian je okouzlující pán a výjimečný inženýr, ale svůj život strávil kritizováním výrobců motorů. Je příliš starý na to, aby se změnil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy