Rozhovor s Alonsem: Jaké je to být zpět v McLarenu?

Alonso, Fernando | foto: McLaren

McLaren umožnil svým fanouškům na Twitteru položit několik otázek svému závodnímu jezdci, Fernandovi Alonsovi. Ten na vybrané z nich odpovídá.

Kdo tě v minulosti inspiroval?
Fernando Alonso: V minulosti byl mou inspirací Ayrton Senna. Když jsem jako dítě závodil v motokárách, tak v F1 dominovali Senna s Prostem s McLarenem - Hondou. To mě inspirovalo.

Už jsi jezdil s McLarenem P1?
FA: Ještě ne, ještě ne. Těším se na to, až se svezu s McLarenem P1 - se všemi. Všechny vypadají nádherně a věřím, že výkonnost bude také úžasná.

Jaké jsi měl pocity, když jsi naskočil poprvé do vozu F1?
FA: Prvním pocitem z jízdy s vozem F1 bylo překvapení, protože to auto je na rovinkách rychlejší než cokoliv, s čím jste to té doby jezdili. Brzy jsou o tolik silnější, přilnavost v zatáčkách je tak vysoká, takže jde o splněný sen, když se svezete s vozem F1. Užijete si každou sekundu.

Jaké to je být zpět v McLarenu?
FA: Hmm, je to skvělé. V roce 2007 jsem samozřejmě zažil velmi konkurenceschopný rok, kdy jsem bojoval o šampionát, což mi už pár let schází. Jsem tedy zpět kvůli tomu závodění, abych dokončil jednu věc, kterou jsem v roce 2007 začal, ale nedokončil: znovu přivést číslo jedna do kokpitu McLarenu a vyhrát šampionát. To je práce, kterou teď musíme dotáhnout dokonce. Teď k tomu nastal ten čas.

Fernando, vím, že jsi eso také v motokárách. Mohl bys mi dát nějaké tipy? Příští týden mě čeká závod.
FA: No... hodně štěstí! To je to nejlepší, co ti můžu říct, jelikož vím, že ve sportu štěstí hraje svou roli. Ale snaž si to užít. Já ten sport znám a vím, že když si v motokárách užíváš zábavu, pak to je jednou z nejlepších věcí. Výkonnost se potom dostavuje, když si věříš a cítíš se za volantem dobře. Užívej si zábavu a výsledky se dostaví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy