Boullier s Allisonem o svých nejoblíbenějších vozech a okruzích

Alonso, Fernando | foto: Renault ČR

Šéf Renaultu Eric Boullier společně s technickým ředitelem Jamesem Allisonem odpovídají na dotazy týkající se jejich nejoblíbenějšího vozu, závodní vzpomínky a okruhu.

Který monopost považujete za nejhezčí v historii F1?
Eric Boullier: Líbila se mi auta, kdy byla volnější pravidla týkající se aerodynamiky a na karosérii byla spousta dodatečných prvků. Renault v roce 2005 vypadal úžasně, stejně tak McLaren v roce 2007.

James Allison: Renault R25. Měl velmi hezké zbarvení, vypadal čistě a agresivně ze všech úhlů. Opravdu jsem měl rád to období plné prvků, křidélek a komínků na karosérii, které jsou dnes pravidly zakázány.

Nejlepší auto, na kterém jste kdy pracovali?
EB: Užíval jsem si konstrukčních prací Cadillacu v Le Mans. Měli jsme podporu velké automobilky a velké svobody při pomoci s návrhem vozu.

JA: Ačkoliv mám hodně hezkých vzpomínek na vozy z minulých sezón, vždy mě zajímalo pouze to, na kterém momentálně pracujeme.


Eric Boullier (vlevo) a James Allison (vpravo)

Nejhezčí závodní vzpomínka?
EB: Mé první vítězství. Psal se rok 2002, kdy jsem ve Valencii dělal inženýra Frankovi Montagnymu ve Světové sérii. Jsem si však jistý, že mé první vítězství ve Formuli 1 bude ještě hezčím pocitem.

JA: Určitě Velká cena Číny 2005, kdy jsme s Renaultem poprvé vyhráli konstruktérský titul. Přijeli jsme tam a rychlostí našeho vozu jsme všechny překvapili.

Oblíbený okruh?
EB: Musím říci, že Suzuka, protože má všechno: rychlé zatáčky, technické části a neuvěřitelný první sektor. Vidět tam vozy na limitu je vždy něčím zvláštním.

JA: Suzuka - jednoduše kvůli počtu úžasných zatáček na okruhu. Je to jeden z těch starších okruhů a pro piloty představuje skutečnou výzvu. Obzvlášť mám rád zatáčku č. 1 a zatáčky S, které jsou jedním z nejlepších míst na světě, kde můžete ocenit výkonnost vozu F1.


Renault R25 (vlevo) a RS11 (vpravo)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy