Lucas Di Grassi o své budoucnosti: Vše je o penězích

virgin | foto: Manor Racing

Loňská premiérová sezona nebyla v podání Lucase Di Grassiho nijak oslnivá a Brazilec je pro letošek bez závodní sedačky, chtěl by se tedy soustředit na získání místa pro rok 2012.

Jak to s Vámi vypadá na sezonu 2011?
Di Grassi: Situace ve Virginu byla jednoduchá, moji sponzoři nesplňovali očekávání, tak jsem se snažil najít jiné, abych mohl s týmem pokračovat. Už v polovině loňské sezony jsem věděl, že to nebude lehké. Prostě potřebovali někoho, kdo za místo u týmu zaplatí nějaké peníze. Jiné řešení bohužel nebylo. 

Takže hledáte místo jako třetí pilot?
O to se snažím. Mluvil jsem o tom s několika týmy, ideální by bylo najít si takové místo, které by mi pomohlo k místu závodního pilota pro rok 2012. Místo třetího pilota se tedy jeví jako nejlepší možnost. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdybych i tak dostával možnost jezdit třeba v pátečních trénincích, nebo alespoň na simulátoru, protože pokud rok nejezdíte, je to poté hodně znát na stylu vaší jízdy.

Hodně jste v minulosti testoval pro tým Renault, máte co nabídnout po technické stránce?
Nejspíše ano. Celý loňský rok jsem hodně pracoval na vývoji simulátoru pro Virgin, díky tomu, že jsme s loňským vozem začínali prakticky od nuly a auto prošlo během roku určitým vývojem, mám zkušenosti i tam. Jsou to velmi cenné zkušenosti. Může se mi to později hodit.

Před pěti lety jste jako testovací jezdec najezdil tisíce kilometrů, v současné době se testovací piloti na trať moc nedostanou. Je to pro Vás frustrující?
Ano, testovací piloti to nemají lehké. Kdyby se smělo testovat, mohl bych snáze ukázat, co ve mně je. Takhle budu muset trénovat jen na simulátoru a doufat, že si mě někdo všimne a dá mi místo na rok 2012.

Je nějaká šance na setrvání u Virginu?
Nebudu říkat ne. Problém byl čistě v penězích. Pokud by mi nabídli místo, vzal bych ho. 

Jak tedy vidíte své možnosti pro sezonu 2012? Budete závodit?
Nevím, opravdu nevím. Formule 1 se hrozně rychle mění, navíc je těžké do ní vstoupit bez finanční podpory. Pokusím se udělat vše pro to, abych nějaké místo dostal a mohl se vrátit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy