Grosjean tento týden testuje s Pirelli v Bahrajnu

Pirelli | foto: Pirelli

U nás sice mrzne až praští, v Bahrajnu však panuje teplo. S velkou změnou počasí se musel vyrovnávat Romain Grosjean, který se po závodech Andros Trophy na ledě přesunul do pouště testovat nové pneumatiky Pirelli. Jeho zástupce - společnost Gravity Sport Management - předevčírem zveřejnila následující rozhovor.

Romaine, jak se vede?
RG: Jsem v Bahrajnu, kde testuju pro Pirelli a pomáhám jim tak s vývojem jejich pneumatik pro sezónu 2011 Formule 1. Dnes jsme zvládli ujet 61 kol ve voze Toyota F1 z roku 2009 a poznali jsme některé zajímavé věci.

Náš testovací program byl pestrý, zahrnoval krátké i delší výjezdy ve snaze lépe poznat směsi. Vnímám zlepšení oproti mému poslednímu testování pro Pirelli v Monze.

Jaké jsou momentálně v Bahrajnu podmínky?
RG: Není příliš horko, ale je samozřejmě mnohem tepleji než v Evropě. Také nám tady foukal vítr, proto bylo dopoledne na dráze i trochu písku, což nám celkem ztěžovalo práci. Odpoledne však byly podmínky o něco lepší, získali jsme užitečnou cennou vazbu a výsledky. Budeme testovat také ve čtvrtek a v neděli.

Líbí se ti testování pneumatik?
RG: Ano, je to pro mě dobrá zkušenost, protože se jedná o něco úplně jiného než závodění. Místo soustředění pozornosti na nastavení vozu myslíte pouze na výkonnost pneumatik. Musíte pamatovat na konzistenci a odlišné silné stránky všech pneumatik, které pak srovnáváte s ostatními směsmi, což je pro pilota zajímavé.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy