Steiner chválí komisaře za posuzování kolizí v Barceloně, byť byl jeho tým postižen

Daniil Kvjat vyšel z kolize v závěru závodu lépe než jeho soupeř | foto: Red Bull Content Pool

Jestliže se bezprostředně po závodě o tak trochu skryté kolizi Kevina Magnussena a Daniila Kvjata nemluvilo, nebo se jí nepřisuzoval velký význam, s přibývajícími hodinami se i tady začal hledat viník. Magnussen totiž přišel o slušný počet bodů.

Byla to taková smečka, která se po většinu závodu držela pohromadě. Vpředu Wehrlein následovaný Sainzem jr., za nimi oba piloti Haasu svádějící duel s dalším pilotem Toro Rosso Kvjatem. Všechno vyvrcholilo v zatáčce 8 tři kola před cílem, i když celá pětice už měla na vedoucí duo ztrátu jednoho okruhu. Souboj o deváté místo mezi Kevinem Magnussenem a Daniilem Kvjatem skončil poškozenou pneumatikou u Dánova Haasu. 

Magnussen měl vyhlídky na ještě lepší umístění, protože se držel pořád na hraně pětivteřinového odstupu od Wehrleina, kterého v cíli čekal trest právě v této délce. Reálně tak mohl pomýšlet i na osmé místo, nebýt onoho incidentu. Bezprostředně po závodě se Kvjat k tomuto okamžiku vůbec nevracel, Magnussen přiznal, že bylo všechno v pořádku. Později ale přeci jenom nějaký názor vyslovili.

Kevin Magnussen přišel možná o čtyři body | foto: Haas F1 Team

"Magnussen do mě najel, byl jsem o téměř celou délku vozu vpředu. Pokoušel se vrátit na svou pozici a přitom mě trefil. Byla to naprosto jasná situace," utrousil Daniil Kvjat s tím, že na další otázku serveru motorsport.com prohlásil, že se mu dále o incidentu nechce hovořit.

"Nějaký kontakt s Kvjatem tam byl. Možná by to i prošlo jen tím ťukancem, ale díky němu mě postihl defekt. Je to nepříjemná situace, protože jsme mohli bodovat oběma vozy, takže jsem zklamán," zopakoval svůj názor Kevin Magnussen. Na jeho obranu se postavil i manažer týmu Haas Günther Steiner, který rovněž vyzdvihl rozhodnutí závodních komisařů. "Nechci komentovat potrestání Vandoorna, ale v ostatních případech zastávám ten názor, že jejich rozhodování bylo správné. Chceme vidět piloty závodit - aby se rozhodovalo na trati. Někdy má víc štěstí jeden, jindy zase druhý, takové je závodění," dodal Steiner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy