Ricciardo si ohledně postavení Mercedesu v roce 2017 nedělá iluze

Daniel Ricciardo zůstává pro rok 2017 nohama pevně na zemi | foto: Red Bull Content Pool

Několik měsíců je veřejnost přesvědčována, že rokem 2017 se dočkáme nového výchozího bodu pro šance týmů v F1. Skončí dominance jednoho týmu a závody budou opět atraktivnější. Co si o tom myslí muž přímo z centra dění - Daniel Ricciardo?

Nesmírně oblíbený Australan, třetí pilot konečné klasifikace právě skončeného ročníku se k avizovanému "resetu F1" a novým šancím na základě změn předpisů staví rezervovaně. On sám se "nenechává zmást" prognózami a očekává, že letošní vítěz Poháru konstruktérů bude klást i měřítka v příští sezóně. 

"Po našich posledních výsledcích lidé nadšeně očekávají šance Red Bullu v roce 2017, ale já zůstávám pevně nohama na zemi. Můžeme mít úžasný aerodynamický balíček, ale pravděpodobně nás bude stát čas na rovinkách. Mercedes, nenechme se zmást, nemá jenom skvělou pohonnou jednotku, má vynikající celé auto. Uvidíme. V Singapuru na nás získával na rovinkách, Rosberg byl o půl vteřiny v kvalifikaci rychlejší, takže pořád mají dokonalé auto. Pochopitelně bude naším cílem je v roce 2017 porazit, možná se to v Melbourne podaří, ale jinak si myslím, že pořád budeme sbírat jenom střípky," nechal se Ricciardo slyšet v on-line časopisu GP Gazette.

Mercedes letos předvedl brilantní sezónu, svým soupeřům dovolil z 21 Grand Prix vyhrát jen dvě. Všeobecně se sice čeká, že změna pravidel by měla do jisté míry změnit vyrovnanost startovního pole, ale stále více sílí hlasy, které pochybují o tom, že Mercedes ztratí své dominantní postavení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy