"To co děláme, je přesně to, co dělat máme," hájí Ferrari čtyřnásobný šampion

Sebastian Vettel se naposledy na stupně vítězů dostal na Monze | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari nám od začátku sezóny pořád něco slibuje. Nejdřív eliminaci převahy Mercedesu, pak jsme se dozvěděli, že od GP Španělska bude třeba začít vyhrávat, teď přichází Maranello s další vizí, která se s ohledem na dosavadní výsledky jeví jen jako zbožné přání.

Vozy italské stáje nejenže nedostihly Mercedes, ale momentálně ztrácejí i na Red Bull. To ale nebrání Sebastianu Vettelovi v tvrzení, že na přístupu týmu není třeba v posledních třech závodech nic měnit a přesto lze pomýšlet na návrat k pódiovým umístěním. Přitom čtyřnásobný mistr světa stál na "bedně" naposledy při Grand Prix Itálie a jeho kolega Räikkönen si podobné potěšení musel odepřít od rakouského závodu v červenci. Ani to nepovažuje Vettel za překážku na cestě k úspěchu.

"Myslím, že to, co děláme je přesně to, co máme dělat. Nemyslím, že se někde dopouštíme chyby. Je zřejmé, že v Austinu jsme nebyli dostatečně konkurenceschopní, určitě ne tak, jak bychom si přáli. V Japonsku jsme mohli mít na stupních vítězů oba vozy, kdybychom odstartovali z pozic, na které jsme se kvalifikovali. V posledních deseti závodech to bylo hodně nahoru a dolů, ale nemyslím, že bychom měli něco měnit. Máme zkrátka takový vůz, jaký máme. Víme, že v nadcházejícím závodním víkendu nejsme favority, ale chceme tu bojovat a domnívám se, že je pořád šance vyhrát nebo bojovat o stupně vítězů," předpovídá Vettel.

Loňský závod v Mexiku Vettel ukončil nárazem do bariéry | foto: Scuderia Ferrari

Šampion z let 2010-2013 zatím vyhrál 42 Grand Prix a stále více ztrácí na Lewise Hamiltona. Letos si žádné vítězství nepřipsal a potřetí v jeho kariéře mu hrozí, že prožije sezónu v F1 bez triumfu. Přičemž je nutné dodat, že ta první v roce 2007 byla nováčkovská a ještě necelá. Podruhé neuspěl v roce 2014. V Mexiku ale cítí slibnou šanci.

"S okruhem v Mexiku nikdo nemá příliš mnoho zkušeností, loni co do rychlosti jsme tu byli vlastně velmi dobří. Pro mě to sice nebyl nijak dobrý závod, protože jsem havaroval, ale hrubý odstup a rychlost na soupeře byla dobrá," nastínil Vettel možnosti Ferrari před Mexikem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy