Red Bull chce využít boje Mercedesů o titul ve svůj prospěch

Horner kuje plány, jak využít rivality Mercedesů | foto: Red Bull Racing

Dva se perou, třetí se směje - kolikrát už tohle pravidlo došlo naplnění? Letos se sice nemůže stát něco podobného jako v roce 1986, kdy soupeřili o titul Piquet s Mansellem tak usilovně, až jim ho v posledním závodě vyfoukl Alain Prost, ale šance za úspěch láká.

To si myslí Christian Horner, podle nějž je strategie týmu nastavena tak, aby vydělal na případných chybách rivalů o titul mistra světa. Nico Rosberga a Lewise Hamiltona v tuto chvíli dělí od sebe 26 bodů. A jak jsme v USA viděli, aspoň do chvíle režimu virtuálního safety caru dokázal Riccardo vytěžit pozici, kterou mu možná díky opatrnosti popustil právě Rosberg. A to je záležitost, o které mluví Horner: napětí mezi oběma piloty Mercedesu může jeho týmu ve třech zbývajících závodech přinést výhodu.

"Nacházíme se na samém konci šampionátu, určitě si umíte představit, jak bude napětí mezi oběma kandidáty stále intenzivnější, takže chceme být v pozici, abychom z jakéhokoli případu jejich klopýtnutí mohli těžit. Ačkoliv Mercedes vyhrál téměř všechny letošní závody, není nikde řečeno, že musí vyhrát i poslední tři. Dá se předpokládat, že budou poněkud opatrnější, protože bojují o titul šampiona. To nám dává šanci, můžeme je namísto sledování z povzdálí předstihnout, byl by to pro nás v letošní sezóně masivní posun," líčí své plány Horner.

Red Bull před Mercedesem, to je přání celého týmu | foto: Red Bull Content Pool

Pochopitelně byl šéf Red Bullu také dotázán, kdo podle něj bude v letošním ročníku mistrem světa. Horner je v tomto směru velice opatrný a ví, že Formule 1 skýtá mnohé záludnosti. 

"Je to Rosberg, kdo může všechno ztratit, nebo ne? Pokud všechny zbývající závody dojede na druhém místě, nemá Lewis šanci. Ale pokud se cokoli stane, stačí defekt pneumatiky, odstoupení a Lewis vyhraje, pak najednou bude mezi nimi jediný bod. Pro Lewise je to jednoduché, něco jako tři finále FA Cupu. Musí je vyhrát a neohlížet se na to, co se děje s ostatními vozy za jeho zády," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy