Bude se u Mercedesu určovat pořadí?

Lowe trvá na tom, že Mercedes nikoho nepreferuje | foto: Daimler AG

V minulosti F1 jsou známy případy, kdy se tahanice o titul dostala do koncovky, ve které se podle známého přísloví smál třetí vzadu. Ať to bylo Ferrari v roce 2007 na úkor McLarenu nebo dávno předtím "plakal" Williams (1986), kterému vyfoukl titul Alain Prost na McLarenu.

Technický šéf Mercedesu Paddy Lowe si ohledně zachování stejných podmínek pro oba piloty nedělá žádné starosti. Podle něj bude boj o titul pokračovat v korektním duchu až do konce šampionátu. Rozhodování je ovšem podstatně jednodušší, protože jak Hamilton tak Rosberg mají před nejbližším pronásledovatelem téměř devadesátibodový náskok. Mezi nimi samotnými je to boj na ostří nože, protože po Itálii Rosberg ztrácí jen dva body. Lowe je přesvědčen, že oběma pilotům se musí dostat stejné péče.

"Je to naší součástí už delší čas. Jedním z našich největších soustředění je pracovat jako jeden muž a snažit se udržet co nejspravedlivější pozici u obou pilotů, aby opravdu oba s maximální snahou pracovali na společném zájmu, což znamená mít nejrychlejší vůz. Problém proto neexistuje. Už jsme ho vyřadili. Pochopitelně jak se budou blížit závěrečné závody, bude rivalita silnější, ale už s tím počítáme," vysvětluje Lowe.

Technický šéf přiznal, že by mohl určitý problém nastat, pokud bude k dispozici výkonnější jednotka předtím, než si Rosberg vybere poslední motor, ale v podstatě zopakoval tvrzení Toto Wolffa, že v současnosti žádný plán na užití vylepšeného motoru neexistuje.

"Budete to řešit, až k tomu dojde. V tuto chvíli takovou situaci nemusíme řešit. Teoreticky může nastat, pak jsem si jistý, že se s ní vypořádáme v nejkratším možném čase," optimisticky prohlašuje Lowe.

Na druhou stranu ovšem varuje před přílišným sebeuspokojením a nechce brát jako samozřejmý pohodlný náskok před konkurencí. "Nikdy jsem nešel do žádného závodu s důvěrou v něco jiného, než ve vlastní schopnosti a síly. Jak víte, v tomto sportu se mohou přihodit různé věci, nakonec máte nejlepší příklad v loňském Singapuru, kdy jste se prezentovali opravdu hodně špatně. Jedním z důležitých bodů našeho týmu je vrátit se a napravit chyby. A teď budeme mít možnost dokázat, jestli je naše analýza správná," uzavírá Lowe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy