Verstappen vítá podporu ze strany mistra světa

Max Verstappen se dočkal zastání z nejvyšších míst | foto: Red Bull Content Pool

Ačkoliv už se jel další závod, ve kterém se Max Verstappen žádné divočiny nedopustil, jeho chování v GP Belgie se nadále přetřásá. Jak už jsme informovali, nemá mladý Holanďan jen kritiky a odpůrce, podpory se mu dostalo ze strany skutečného mistra.

Verstappenovi řádně vyčinil exmistr světa Jacques Villeneuve a dostalo se mu i jemného varování ze strany závodního ředitele Charlie Whitinga, který si s ním soukromě pohovořil před italskou Grand Prix. Pochopitelně žádné velké sympatie nemá ani u obou pilotů týmu Ferrari.

Na jeho stranu se však postavil vedoucí pilot průběžné klasifikace a trojnásobný mistr světa Lewis Hamilton. Ten debutoval ve dvaadvaceti a svůj první titul získal ve své druhé kompletní sezóně. Právě on se nejmladšího vítěze Grand Prix v historii F1 zastal.

"Především už mu dejte pokoj. Je mu osmnáct, a co jsme vyváděli my sami, když nám bylo právě tolik? Vyhrál Grand Prix a na svých mladých bedrech nese něco, co většina lidí vůbec není schopná pochopit. Je mladý a učí se. Nevím, jak jste se chovali v osmnácti vy, ale myslím, že jste udělali spoustu chyb. Max je dobrý, jeví se jako opravdový závodník," uvedl Lewis Hamilton stanici Sky Sport News.

Daniel Ricciardo svého kolegu moc shazovat nebude | foto: Red Bull Content Pool

Vestappenův kolega u Red Bullu Daniel Ricciardo prohlásil, že se s Maxem o událostech ve Spa přímo nebavil, ale v porovnání Holanďanova věku a jeho výkonu jej také podporuje.

"Když jsem po závodě ve Spa poskytoval rozhovory, pochopitelně byli reportéři zvědaví i na můj názor. K Maxovu dobru je nutné přičíst, že chce závodit a to až do samého konce. To je opravdu dobrý atribut. Pochopitelně se občas ocitne až na hraně, ale to je jenom otázka věku, s dalším dospíváním se to změní. Já byl v tomto věku na hony vzdálen od F1, ktaže on je o hodně kroku před námi, takže myslím, že má pořád ještě dost času," komentoval Verstappena Australan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy