Ve Spa se opět řeší otázka vyjíždění z trati, mění se některé pasáže

Jedno z ožehavých míst na trati Spa-Francorchamnps | foto: Sauber Motorsport AG

Trať ve Spa Francorchamps má několik úseků, které pořád zůstávají "výzvou pro pravé muže" jak je nazval nedávno zesnulý Chris Amon. Pravda, od jeho dob se hodně změnily a hlavně kolem obrubníků ve slavných pasážích se vedly velké debaty.

K tomu je ještě nutné připočíst stále aktuální debatu o limitech trati, protože zvláště ve výjezdu z Eau Rouge na Le Raidillon střihaly monoposty vymezenou trať jeden za druhým. Už několik let se právě o tomto místě často hovoří, protože je nesmírně důležité pro nájezd na rovinku Kemmel Straight, jedno z míst, kde se často předjíždí.

Loni se tu objevil zvýšený obrubník, usazený paralelně s vnitřkem trati ve snaze odradit piloty od zajíždění mimo dráhu, ale po pátečním tréninku a stížnostech byl záhy odstraněn. Namísto něj se objevila řada bílých zpomalovacích prahů na levé straně. Jenže i ty, ač se jevily jako zdánlivě malé, způsobily v letošním závodě volné EuroFormule velmi nebezpečnou nehodu Nikity Zlobina, kdy jeho vůz katapultovaly do vzduchu.

V této chvíli je ještě nejasné, jak k celé záležitosti přistoupí FIA, zda bude trestat piloty, kteří si v daném místě ztkártí trať - kvůli tomu proběhne ve čtvrtek setkání týmů se zástupci tratě. Jisté je však jedno, obrubníky se měnit nebudou. Zato byly schváleny další změny, které se týkají oblastí za vymezenou dráhou. V zatáčce 7 (Les Combes) byly obrubníky upraveny a prodloužena umělá tráva, která nyní sahá až ke štěrkové pasáži. Podobnou úpravou projde i výjezd z Curve Paul Frére (zatáčka 15), kde bude rovněž pás umělé trávy širší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy