Nejbohatší piloti dle Forbesu - vede Hamilton se 46 miliony dolarů

Lewis Hamilton vydělává z pilotů F1 nejvíc, ale na barcelonskou fotbalovou hvězdu Neymara da Silvu jr. i tak ztrácí | foto: Lewis Hamilton

Za vším hledej peníze a Formule 1 se jimi opravdu hemží, jinak se to říci nedá. Zajímá vás, kdo si na konto uložil nejvíc? Možná to překvapí jen málokdo, že to je trojnásobný mistr světa a letošní obhájce trofeje Lewis Hamilton.

Americký obchodní časopis Forbes uvádí pravidelně žebříček nejbohatších lidí na světě. Sportovci jako ostatní profese mají svou samostatnou kategorii, kterou v současné době vede střelecká hvězda Realu Madrid a portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo s ročním příjmem 88 milionů dolarů (myslí se za posledních 12 měsíců). 

Hvězdy F1 se nacházejí, dalo by se říci fotbalovou hantýrkou, na pomezí hrací plochy a lavičky náhradníků. Lewis Hamilton je nejlepší z pilotů F1 až na 11. místě s příjmem 46 milionů $. Sebastian Vettel, který má dokonce o titul více, figuruje na 19. místa (41 milionů $) a Fernando Alonso zaostává o dalších pět míst, vykazujíc sumu 36,5 milionů dolarů.

Současný vedoucí pilot průběžné klasifikace Nico Rosberg se na své kolegy dívá z uctivé vzdálenosti, pouhá dvě místa před první stovkou a 21 miliony $. V seznamu se ještě objevují hvězdy série NASCAR Dale Earnhardt jr. (71. místo s 23,5 milionů $) a Jimmie Johnson (82. místo - 22,2 milionů $).

Lewis Hamilton na surfu s Justinem Beaberem | foto: Lewis Hamilton

Jen malé srovnání, které pamětníkům může přijít jako vyslovený vtip. Když v roce 1977 uzavíral Jochen Mass v tehdy mistrovském týmu McLaren smlouvu, byl velice potěšen, že mu bylo přidáno a roční příjem mu zajišťoval kolem 200 000 západoněmeckých marek.

Když lákal v roce 1978 Bernie Ecclestone zpět do kokpitu Jackie Stewarta, nabízel mu šest milionu dolarů, zatímco Niki Lauda při svém návratu v roce 1982 dostal od McLarenu pouhou polovinu. A přesto se mluvilo o nekřesťanských penězích a sumě, kterou se asi jen tak nepodaří překonat. Ale pak nastoupila Sennova generace a všechno bylo jinak... 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy