Marchionne předpovídá Räikkönenovi skvělou sezónu

Arrivabene a Marchionne při předvánoční tiskové konferenci | foto: Scuderia Ferrari

Minulý rok se mistr světa 2007 trápil a jeho konečné 12. místo v šampionátu vyvolalo obrovské debaty, zda by Iceman neměl pověsit přilbu F1 na hřebík. Jenže nejstarší pilot v závodním poli nesložil zbraně a opět se - byť poněkud klopotně - vyškrábal zpět na vrchol.

Pro někoho může být čtvrté místo bývalého mistra ve finální klasifikaci zklamáním, ale sám Kimi Räikkönen dobře ví, jak je těžké opět vystoupat v žebříčku pilotů do míst, kde nyní působí. Prezident Ferrari Sergio Marchionne nazval letošní výkon šestatřicetiletého Fina jako "obrovské zlepšení" a prohlásil, že pro něj může být příští ročník fenomenálním.

Marchionne na předvánoční tiskové konferenci prohlásil, že ho Räikkönenův vzestup hodně potěšil. "Pokud bych měl uvést nějakou skutečně povzbudivou informaci, pak to je opravdu masivní posun kupředu ze strany Kmiho. Druhá polovina sezóny v jeho podání byla mnohem lepší, bylo to jako sledování filmu, kde druhý díl je povedenější než první."

Kimi Räikkönen završil sezónu umístěním na stupních vítězů v Abú Zabí. | foto: Scuderia Ferrari

Jedním z důvodů zlepšených výsledků finského pilota je podle Marchionneho i rodinné zázemí. "V posledních třech nebo čtyřech dnech jsem mluvil s několika kolegy z týmu a načínáme na Kimiho nahlížet z jiné stránky. Je ženatý, má dítě - ukázal mi obrázek, kde je coby pyšný otec - a to je také odrazem změn v jeho osobním životě. Stává se usedlejším, což bude pro rok 2016 důležité. Předpokládám, že se ještě víc zapojí do týmové práce. Máme dva skvělé piloty."

Marchionne do jisté míry také naznačuje, že na Kimiho progresu může mít podíl Vettelův příchod. "Sebastian měl po svém příchodu k nám naprosto jedinečný premiérový rok, očekávám, že Kimi tuto výzvu přijme a napodobí ho v příští sezóně. A věřím, že to zvládne, je to fajn chlap."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy