V Goodwoodu se v červenci sejdou velká jména motosportu

Pro fanoušky motoristického sportu bude zajímavý víkend 12-14 července v Goodwoodu, kde se uskuteční “Festival of speed”.

Na jihu Anglie to bude znovu oslava motorismu se slavnou účastí jak mezi piloty, tak mezi vozy.  Tento ročník chtějí organizátoři zorganizovat výjimečně, protože bude jubilejní dvacátý.


Ze současných týmů Formule 1 se zúčastní například: Red Bull, Ferrari, Mercedes, McLaren a Lotus. Přítomní mají být také Jenson Button, Lewis Hamilton, Nico Rosberg a Romain Grosjean, kteří budou jezdit na historických závodních vozech.


Nebudou chybět hvězdy minulosti, jako Alain Prost, Nelson Piquet, Stirling Moss, Jackie Stewart, John Surtees, René Arnoux a jiní. Spolu se akce zúčastní sedmnáct jezdců, kteří mají na kontě aspoň jedno vítězství ve Formuli 1, spolu jich mají 232.


Nick Heidfeld přijede do Goodwoodu, aby se pokusil překonat festivalový rekord okruhu 41,6 sek. z roku 1999 dosažený ve voze McLaren MP4/13. Pokus absolvuje mladý Němec na stejném monopostu.

Předvedou se také velká jména světového rallye sportu, jako Carlos Sainz, Andreas Mikkelsen a Mikko Hirvonen, soupeřit budou na okruhu v blízkém lese.

 
Bude to skutečně exkluzivní podívaná!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy