Schumacher navštívil Prahu, chce pomáhat zachraňovat životy

Schumacher, Michael | foto: Jana Šrámková

Michael Schumacher navštívil v rámci Dne bezpečnosti silničního provozu Prahu. Na Václavském náměstí se po jeho boku objevil také prezident FIA Jean Todt. Akce byla součástí FIA Conference Week a jejím cílem je zachránit 5 milionů lidských životů.

Akce s názvem FIA Conference Week probíhá od 26.června do zítřka. Na Václavském náměstí se konala řada doprovodných akcí a odpoledne se zde na pódiu objevila hvězda, na kterou zde čekal početný dav lidí - Michael Schumacher.

Jeho první oficiální návštěva Prahy nebyla dlouhá, sedminásobný mistr světa se zde zastavil na tři hodiny. Rozhodně měl však lidem co říct. A jak sám uvedl, právě proto se do této akce FIA zapojil, protože věří, že díky své známé tváři mu lidé opravdu budou naslouchat a on má tak možnost něco změnit.

Tématem byla bezpečná jízda, počet mrtvých na silnicích či ohleduplnost. Cíl FIA je velký, chce zachránit až pět milionů lidských životů.

"Každý život je pro nás důležitý. Máme velmi ambiciózní program, který má za cíl během deseti let ve spolupráci s FIA zachránit pět milionů životů. Je to velké číslo, avšak i kdybychom zachránili jeden, můžeme být spokojeni," uvedl Schumacher na pódiu.

Sám se označil za rozumného řidiče a zdůraznil především důležitost bezpečnostních pásů. Bez nich se prý cítí jako nahý. Je to pro něj první věc, kterou v autě udělá a to především od doby, kdy viděl dokument o rozdílech, které to při nehodě může přinést.

A jak vnímal svou jedinou velkou nehodu ve voze formule 1 v Silverstone v roce 1999? "Bylo to bolestivé. Bohužel si z toho pamatuji každou sekundu. Nechtěl bych to opakovat, ale za dvacet let své kariéry jsem měl jen jednu takovou nehodu, což je myslím v pořádku," odpověděl na otázku moderátorky diskuze Lucie Výborné.

Rozhodně také odmítl fakt, že by nedostával pokuty. Pokud bych porušil předpisy, dostal bych pokutu. Závodnické chování si nechávám na okruhy, na silnice nepatří," řekl.

Na závěr proběhla také tisková konference, na které odpovídal na dotazy novinářů a poté nasedl na své letadlo a odletěl zpět do Švýcarska.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy