Progres Renaultu? Rosberg tvrdí, že zná jeho důvod

Daniel Ricciardo se svou trofejí za třetí místo na pódiu na Nürburgringu | foto: Renault Sport F1

Renault zažívá výbornou druhou polovinu sezony. Nico Rosberg tvrdí, že francouzská stáj za to vděčí objevu v aerodynamickém tunelu.

Začátek letošní koronavirem poznamenané sezony nevypadal pro Renault moc dobře. Francouzi ve středu pole nestačili na McLaren ani Racing Point, přičemž jejich výkony připomínaly spíše onu pověstnou šedou myš. S druhou polovinu ročníku se však běh událostí otočil. Diametrálně.

Během posledních několika závodů totiž Renault exceluje. Nejlepším důkazem tohoto tvrzení jest GP Eifelu z minulého týdne, ve které slavil Daniel Ricciardo zisk třetího místa. Pro francouzskou automobilku šlo o první pódium po deseti letech. Posledním takto úspěšným pilotem byl v jejich barvách Robert Kubica.

Co stojí za takto radikálním obratem ve výkonnosti? Podle Nica Rosberga je to zásadní objev, který Renault učinil ve svém aerodynamickém tunelu. Konkrétně v oblasti difuzoru. 

Daniel Ricciardo v závodě v Toskánsku | foto: Renault Sport F1

„Zaslechl jsem, že se Renaultu podařil zásadní objev ohledně aerodynamiky. Ten se má týkat difuzoru, díky jeho vylepšení výrazně zvýšili přilnavost i ovladatelnost. Navíc Daniel jezdí fakt dobře a Ocon se mu postupně přibližuje, jsou na cestě vzhůru," hlásí na adresu Renaultu Rosberg, který nyní působí coby analytik Velkých cen.

Zlepšení si pochvaluje rovněž Daniel Ricciardo. Australan získal při poslední Grand Prix již zmíněné pódium, což mu zaručilo vítězství v sázce s týmovým šéfem. Cyrila Abiteboula proto čeká tetování.

„I loni jsme byli rychlí, ale jen na určitých typech okruhů, naše auto nebylo lehce nastavitelné. To se změnilo někdy kolem letošního závodu v Silverstone, auto lze nastavit poměrně snadno, pro zbytek sezony nám to dává dobré šance," říká Ricciardo. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy