Ecclestone: Banky svoje podíly neprodají

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

Stabilita Formule 1 není důležitá jen pro samotné týmy. Podle Ecclestonea jsou stejného smýšlení i banky, kontrolující 75% akcií FOM, společnosti vlastní komerční práva na F1.

Akcionáři Formula One Management jsou ze 75% bankovní domy Bayerischen Landesbank, JP Morgan a Lehman Brothers, Zbývající akcie kontroluje Bernie Ecclestone.

Banky se v minulosti netajily snahou své akcie prodat a hodně se hovořilo o tom, že by je koupily automobilky, jež by tak mohly kontrolovat své rozsáhle investice do továrních týmů.

Nabídku bankám učinil v minulosti samotný Ecclestone, následně v polovině letošního roku mediální skupina Hutchinson Whampoa a nejnověji Robin Saundersová v čele skupiny investorů.

S letošním úpadkem Ferrari, dramatičtějšími závody a přesunem Grand Prix do nových zemí vzrůstá sledovanost a tím i zájem o královnu motoristického sportu. Banky jsou si této situace vědomy a není tedy pro ně nezbytně nutné jednat o prodeji.

"Akcie FOM nejsou na prodej. Majitelé jsou dlouhodobí investoři a společným cílem je stabilita F1 v dlouhém časovém horizontu," stojí v prohlášení FOM, jež poskytl její šéf Bernie Ecclestone.

Je nyní otázkou, zda za paní Saundersovou nestojí zúčastněné automobilky a jak dlouho budou banky s prodejem čekat. Nicméně vlastnictví F1 koncerny a řízení FOM pod křídly FIA, je poslední vize Bernieho Ecclestonea.

Jistě by si však malý Brit přál, aby 75% podíl automobilkám prodával on sám...



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy