Minardi: To nejlepší teprve přijde

Minardi, Giancarlo | foto: Minardi F1 Team

Zakladatel italské stáje Giancarlo Minardi není spokojen se současnou situací ve Formuli 1. Je však velmi hrdý na dlouhou historii týmu a věhlasnost značky Minardi.

Ital zůstal po prodeji stáje Paulovi Stoddartovi ve spojení nejen s týmem, ale Formulí 1 a motorismem vůbec. Zasedá v představenstvu stáje, funguje jako konzultant a veškerou svoji snahu věnuje hledání silného sponzora a nadějných jezdců.

"Kdyby tenkrát nekoupil tým Paul, už by Minardi neexistovalo," znovu zopakoval Giancarlo spokojenost s prodejem své bývalé stáje současnému majiteli.

Současná situace ve F1 mu však šťastná nepřipadá: "Kdysi stačilo k úspěchu dobré auto, motor, pneumatiky a jezdec, dnes ne, nyní potřebujete o mnoho více. Je to příliš o politice."

Jméno Minardi má za sebou 330 závodů Grand Prix a podle jeho nositele je velmi známé a tím i marketingově cenné. Minardi věří tomu, že pokud by přece jen některý silný investor tým koupil, kvůli známosti značky by ho nepřejmenoval.

"Stále jsem přesvědčen o tom, že to nejlepší teprve přijde a chtěl bych se dívat na jezdce Minardi na pódiu," doufá ve světlou budoucnost nejmenší stáje Formule 1 Giancarlo Minardi.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy