Red Bull odhaluje nový RB16, Verstappen ho už prohání po Silverstonu

Max Verstappen s novým Red Bullem už na trati | foto: Red Bull Racing

Red Bull je dalším týmem, který odhalil vzhled svého monopostu F1 pro rok 2020. Jeho jezdec Max Verstappen ho dnes také hned otestuje v britském Silverstone.

Rakouská stáj vypustila první počítačový snímek svého nového díla a na středu si s ním hned naplánovala oficiální filmovací den. V Silverstone bude Alex Albon sledovat počínání svého týmového kolegy Verstappena, thajský mladík se první ochutnávky dočká až příští týden v Barceloně.

RB16 je druhým monopostem Red Bullu v hybridní éře poháněný motorem Honda. V týmu věří, že letos dali dohromady dostatečně konkurence-schopný balík, aby s ním mohli poprvé od roku 2013 bojovat o titul.

Šéf týmu Christian Horner hovořil o změně přístupu, kdy se budou snažit vše vyladit včas již pro začátek sezóny, nikoliv na poslední chvíli se zlepšováním až v pozdějších závodech. Loni se trápili se změnou pravidel pro přední křídlo a jejich vůz RB15 začal fungovat až ve Velké ceně Rakouska, letos chtějí vítězit hned od Melbourne.

Ve slušný pokrok věří také Honda se svou novou pohonnou jednotkou RA620H. Již loni dokázala zlepšit svou výkonnost i spolehlivost a stáhnout náskok špičky, letos chce dále zapracovat na výkonu a kvalifikačních módech.


Fotogalerie
:

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 35 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy