Teď už jde o titul

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Souboj si rozdají Fernando Alonso a Kimi Raikkonen. Zasáhnou do toho i Montoya s Fisichellou?

Renault i McLaren si zakládají na tom, že mezi jezdce nevnáší žádnou týmovou režii a každý jede sám za sebe. Pravda, Flavio Briatore je o poznání méně věrohodný než Ron Dennis, když je celý Renault viditelně postaven kolem Fernanda Alonsa.

Jenže konec sezóny už je na dohled a v této situaci se týmová pravidla vždycky mění. McLaren trvá na tom, že vše ponechá na jezdcích. Ale Juan Pablo Montoya už naznačil, že Kimimu k titulu pomůže, pokud to bude v jeho silách a sám už nebude mít ani matematickou šanci.

Giancarlo Fisichella slíbil pomoc Fernandovi ve včerejším rozhovoru pro F1-Live: "Oba závodíme pro Renault a důležité je mít zítra oba vozy na bodech. V týmu nemáme žádná nařízení, ale je jasné, že na titul teď jede Fernando. Když bude potřebovat moji pomoc, dostane se mu jí."

Kimi Raikkonen má velkou bodovou ztrátu a bude muset ujíždět a doufat, že vydrží technika. Fernando Alonso bude určitě nervózní, jestli bude poblíž Juan Pablo Montoya. Doufejme, že dnes, ani v dalších závodech, neuvidíme grotesku, jakou před několika lety předvádělo pravidelně Ferrari.

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy