Profesionál Kimi Räikkönen

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Třetina jezdců včetně mistra Michaela Schumachera jezdí kvalifikaci po trávě!

Kvalifikace na historicky první Velkou cenu Turecka přinesla nejlepší sobotní podívanou letošního ročníku. Osmá zatáčka nekompromisně vyhnala z asfaltu i takové jezdce, jako Michael Schumacher, Jenson Button nebo Jacques Villeneuve.

Výlet do trávy si udělali i Takuma Sato a Ralf Schumacher. Sato má navíc problém. Při dojezdu do boxů po ukončení měřeného kola zdržel v nájezdu do zatáčky Marka Webbera, což je při tomto kvalifikačním formátu, kdy každý jezdec má jediné měřené kolo a volnou trať, nevídaná událost. Incident bude vyšetřován.

Bez jakýchkoliv pochybností se s tratí vypořádali jezdci McLarenu a Renaultu. Montoya ztratil patrně kvůli tomu, že na zaprášenou trať musel mezi prvními. Naopak Raikkonen měl výhodu, kterou maximálně využil. Překvapením je Giancarlo Fisichella, který v posledním sektoru překonal Fernanda Alonsa o 0,011s.

Velmi dobře si stojí Williamsy. Na startu budou Nick šestý, Mark sedmý. Kromě první čtyřky je před nimi pouze Jarno Trulli na Toyotě. Naopak poslední čtyřka je dnes neobvyklá - poslední je Michael Schumacher. Druhé Ferrari s Barrichellem je jedenácté. Karthikeyan a Doornbos nemohli kvůli technické závadě měřené kolo vůbec odjet.

Foto: West McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy