Gerhard Berger o situaci Sebastiana Vettela

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Content Pool

Bývalý rakouský pilot Gerhard Berger otevřeně promlouvá o situaci Sebastiana Vettela. Může dle něj Němec brzy ukončit kariéru?

Během poslední doby se ve velké míře skloňují dohady a hypotézy ohledně budoucího počínání Sebastiana Vettela. Čtyřnásobný šampion z let 2010-2013 zažívá patrně jedno z nejtěžších období své kariéry. Vytoužený titul s Ferrari je stále v nedohlednu, navíc poslední vítězství slavil dvaatřicetiletý pilot v podstatě přesně před rokem, když vyhrál závod ve Spa. Od té doby však jako když utne a Vettel ne, a ne smůlu prolomit. Z části si šance na vítězství zmařil svými chybami, částečně ho pak o ně připravila technika či nedostatečná konkurenceschopnost vozu.

Tak či tak se stále více a více začíná spekulovat o Vettelově dalším směřování. Svůj pohled na věc přidal rovněž bývalý pilot Ferrari či McLarenu Gerhard Berger.

„Seb je velmi inteligentní chlapec, který má ve svém životě mnoho dalších aspektů. Je hodně orientovaný na svou rodinu, svoje děti. Má hodně peněz, už nepotřebuje další. Jeho srdce má velmi blízko ke starým motocyklům a starým automobilům.“

„Dokážu si představit, že se jednoho dne probudí a řekne si, že mu všechno tohle leze na nervy, že chce dělat něco jiného nebo řídit jiné vozy, které nejsou tolik svázány pravidly.“

Sebastian Vettel v tréninku v Německu | foto: Scuderia Ferrari

Dále se bývalý rakouský jezdec pozastavil nad současnou situací ve Ferrari. Dle jeho slov dochází Sebastianovi čas, v týmu mu roste nový mladý vyzyvatel, jenž se dle Bergerových slov může začít brzy výrazně prosazovat.

„Seb je trochu odlišný od Michaela Schumachera. Michael byl mnohem striktnější a svůj tým dokázal vést přísněji. To ale není kritika vůči Vettelovi.“ Dodává Rakušan. „Vettel je velmi chytrý, pracovitý, aby tým správně fungoval, to je především úkol pro jeho vedení.“

Sám Němec je každopádně optimistou. Podle něj zaznamenává Ferrari solidní pokroky s výkonem i ovladatelností svého monopostu. Dvaatřicetiletý jezdec je přesvědčen, že rudý vůz stane na nejvyšším stupínku ještě během této sezony.

Má pravdu?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy