Koho by vedle Hamiltona posadil Jacques Villeneuve?

Jacques Villeneuve s Williamsem FW19 v Rakousku | foto: Renault Sport F1

Ocon nebo Bottas? Tuto otázku momentálně řeší u Mercedesu. Komu by dal přednost Jacques Villeneuve?

Během posledních dnů a týdnů se čile spekuluje o jezdecké sestavě Mercedesu pro příští sezonu. Nyní je víceméně jisté, že adepti na sedačku vedle Lewise Hamiltona jsou dva. Jde o současného jezdce Valtteri Bottase., potažmo juniora německé automobilky Estebana Ocona. Čelní představitel stáje Toto Wolf již přiznal, že se Stříbrné šípy rozhodují právě mezi tímto duem. 

O svůj názor na toto téma se podělil také mistr světa z roku 1997 Jacques Villeneuve. „Vždy když jezdíte tak se něco naučíte. Proč by to dělali? Měli by si ponechat Bottase. Nevidím důvod, proč rozbíjet fungující tandem Hamilton Bottas.“

Pokud by byl Bottas o půl vteřiny pomalejší během každého závodu, tak je to ok, ale to se neděje.“

Z pohledu Kanaďana ještě Ocon neprokázal své kvality, aby mohl pomýšlet na sedačku v top týmu. „Vzali byste ho? Je těžké říct, jak dobrý přesně je, ještě to neprokázal. Každopádně já bych to neriskoval.“ Uzavírá Villeneuve.

Valtteri Bottas měl letos velmi dobrý vstup do sezony. Dokázal vyhrát v Austrálii a Baku, nicméně pak jeho výkony začaly postupně uvadat. Zejména proto se nyní spekuluje o jeho výměně.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy