Rosberg má o budoucí sestavě Mercedesu jasno

Na testy zavítal také úřadující mistr světa Nico Rosberg | foto: Mercedes AMG F1 Team

Po maďarském závodě Nico Rosberg rozebíral jezdeckou situaci u Mercedesu. K jakým závěrům dospěl?

Mistr světa z roku 2016 Nico Rosberg se po konci svojí aktivní kariéry věnuje pozici televizního experta pro Formuli 1. Po závodě v Maďarsku hodnotil pozici pilota Mercedesu Valtteriho Bottase. „Bottas musel po startu bojovat s Hamiltonem a Verstappenem, patrně dvěma nejlepšími piloty. Lewis ho přitom ve druhé zatáčce prostě objel, tím ho zničil,“ pravil bývalý německý jezdec a pokračoval: „Pak měl Bottas trochu smůlu při kontaktu s Leclercem, který jej stál poškozené přední křídlo a dobrý výsledek.“

Jak vidí Nico Rosberg jezdeckou budoucnost Stříbrných šípů? „Podle mě je tohle konec Bottasových nadějí na setrvání u Mercedesu. Poslední dva závody měl opravdu slabé Dle mých informací zvažují, že do druhého vozu posadí Ocona, rozhodnutí sice ještě nepadlo, ale je na spadnutí. Hamilton je na nejlepší cestě za šestým titulem, Bottas jaksi ztratil dech a Max sice jezdí výborně, ale na to, aby mohl Lewisovi pravidelně vzdorovat nemá vůz,“ vyslovil Nico svoje predikce pro zbytek sezony.

A jaké je Rosbergovo tajné přání? „Zavolejte z důchodu Fernanda Alonsa a posaďte ho vedle Lewise do Mercedesu! Bylo by to skvělé, uzavřel Němec.

Své složité situace si je pochopitelně vědom i Bottas. Ten měl sice začátek sezony velmi silný, neboť dokázal zvítězit v Austrálii, respektive Baku, jenže s přibývajícím časem jeho forma uvadá. Fin navíc začíná kupit chyby, což u něj nebývalo zvykem. Poslední dva závody jsou toho jasným důkazem. Seveřan měl ideální možnost k tomu, aby snížil Hamiltonův náskok na čele mistrovství, avšak stal se úplný opak a po dvou chybách je to naopak Bottas, kdo se musí bránit nátlaku třetího v pořadí Maxe Verstappena.

Esteban Ocon po úspěšné kvalifikaci v Belgii | foto: Sahara Force India

Je jasné, že když jste v takové situaci a chcete dál působit v F1, musíte mít připraveny záložní plány. Snažím se na to tvrdě tlačit a využívat každé příležitosti, která se naskytne. Rozhodně to nechci pokazit, tak jako v Maďarsku nebo Německu, ale někdy to tak zkrátka chodí. Je však jasné, že z hlediska smlouvy vám takové věci nikdy nepomohou,“ říká finský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 210 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy