Berger je pro riziko

Gerhard Berger radí svému krajanovi Alexi Wurzovi jít do rizika nejisté budoucnosti u týmu Jaguar. Otec Franz Wurz však radí opatrnosti a jistotě. Jak vše dopadne? Zvítězí touha závodit nebo jistota do budoucna?

Alex Wurz neuspěl po raketovém nástupu do Formule 1 v týmu Benetton a vzal v roce 2001 zavděk pozicí testovacího pilota u stáje McLaren s tím, že se pokusí o podobný comeback, jako jeho předchůdce Olivier Panis a nejlépe v monopostu z Wokingu. Jak se ale zdá, přestože je Alex v týmu velmi ceněný a má velký podíl na konkurenceschopnosti vozů McLaren, není pravděpodobné, že by se vrátil k závodění právě s tímto týmem. To ostatně potvrdilo angažmá Kimi Raikkonena na místo loučícího se Miky Häkkinena, na které Wurz jistě pomýšlel.

Dle bývalého jezdce Formule 1 Gerharda Bergera, jenž nedávno odstoupil z funkce ředitele BMW Motorsport, by měl Alex nabídku týmu Jaguar využít i přes rizika, která s sebou takovýto krok přináší. Má zato, že je to příliš dobrá nabídka nato, aby ji Alex odmítl. „Není to otázka o tom, zda šanci využít či nikoliv, ale o tom, které místo je pro něj to pravé,“ řekl pro APA news Gerhard Berger.

Wurzův otec, sám bývalý aktivní závodník, naopak radí svému synovi zůstat i nadále u týmu McLaren. „Dám mu radu, ale bude to Alexovo rozhodnutí. Když jsme spolu v neděli v noci mluvili, řekl jsem mu, že být na jeho místě, volil bych jistotu a setrvání u McLarenu. Ale můj názor je jistě ovlivněn mým věkem,“ prozradil podstatu své rady otec Franz Wurz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy