Bude Minardi základem amerického týmu?

Nedávná a spíše utajovaná návštěva bývalého mistra světa vozů Formule 1 Phila Hilla v sídle britsko italského týmu Minardi ve Faenze dává reálný základ úvahám o znovuoživení amerického snu o vlastním týmu ve Formuli 1.

Ti z vás, kteří jsou našimi stálými čtenáři si jistě ještě vzpomenou, že jsme na podzim loňského roku publikovali několik zpráv o projektu připravovaného amerického týmu F1. Jako jednatelé, zastupující americké investory, vystupují bývalí piloti F1 Phil Hill a Dan Gurney. Ještě v průběhu zimy však bylo oznámeno, že klesající popularita a nákladnost Formule 1 nedávají americkým investorům potřebné záruky pro návratnost vložených investic a projekt byl dočasně zastaven. Nicméně nadšení a ctižádost pro věc nezmizela.

Není tajemstvím, že by stáj Minardi v případě seriózní nabídky byla na prodej a je nadevše jasné, že pro nově vznikající tým je výhodnější koupit fungující stáj, než začínat od nuly. Navíc jsou Spojené státy americké poněkud mimo centrum dění a mít hlavní stan v Evropě by přineslo řadu výhod. Konstrukční a výrobní zařízení by však asi byla přece jen v USA. Vše však záleží na zájmu o F1 a finančních možnostech lidí, stojících v pozadí amerického snu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy