Schumacher a Alonso s McLarenem opět na trati, 1. den testů nejrychlejší Verstappen + VIDEO

Mick Schumacher vyráží na trať s Ferrari SF90 | foto: Formula1.com

V Bahrajnu dnes začalo dvoudenní testování týmů Formule 1. Do akce se už zapojili také Fernando Alonso s McLarenem a s Ferrari Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera. Jak den probíhal a kdo zajel nejrychlejší čas?

Několik týmů tuto příležitost využilo k tomu, aby dali šanci svým nováčkům. U Ferrari proto nastoupil Mick Schumacher, totéž se vztahuje i na Landa Norrise u McLarenu, Alexandera Albona u Toro Rosso či Georgea Russella u Williamsu, protože na kontě nemají více než 2 velké ceny.

Za volantem byl s druhým McLarenem poradce a ambasador týmu Fernando Alonso, ten však společně s Daniilem Kvjatem s druhým Toro Rosso testovali výlučně pro Pirelli, jež se zaměřuje na vývoj budoucích pneumatik.

"Je to, jakoby nikdy nebyl pryč. Je to úžasné vidět Fernanda Alonsa s McLarenem opět na trati. Jeho zkušenost nám poskytne skvělou zpětnou vazbu při vývoji penumatik pro sezónu 2020," pochvaluje si Pirelli.

Den s nejrychlejším časem zakončil Verstappen s Red Bullem, mladý Schumacher na něj ve svém nejlepším pokusu ztratil jen 0,6 sekundy, Norris s McLarenem obsadil třetí příčku.

Nejvíce kol zvládl matador Hamilton s Mercedesem. Jízdy v poledne na 5 hodin přerušily přeháňky, týmy tak neměly moc možnost si na vozech vyzkoušely spoustu novinek, které přivezly. Pneumatiky pro tento test si totiž u Pirelli objednávali už v prosinci a nikdo s dešťěm nepočítal, proto musely počkat až dráha kompletně vyschne.


Další fotografie a videa z okruhu:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy