Péreze překvapila rychlost a zpětná vazba Strolla

Lance Stroll během testů v Barceloně | foto: Racing Point F1 Team

Sergio Pérez připouští, že jej překvapily výkony i zpětná vazba jeho nového týmového kolegy - Lance Strolla, jenž přišel z Williamsu poté, co jeho otec Lawrence loni pomohl zachránit Racing Point (bývalou Force Indii).

"Překvapila mě jeho úroveň, jeho rychlost. Ale abych byl upřímný, nejvíce mě překvapil svou zpětnou vazbou. Něco takového u mladých jezdců nevidíte," chválí Pérez dvacetiletého Kanaďana.

"V těchto dnech jsou velmi dobře připravení, ale kvůli nedostatku zkušeností pozorujete jejich zpětnou vazbu a říkáte si: 'Ach, schází jim trochu poznání auta.' Ale u něj jsem byl celkem překvapený. Myslím, že tým dokáže celkem dobře směrovat," pokračuje mexický pilot.

Stroll s Williamsem dojel před 2 roky v Ázerbájdžánu na pódiu, loni ale nasbíral pouze šest bodů a mezi piloty skončil osmnáctý, což Pérez přičítá nekonkurenceschopnému vozu.

Lance Stroll se Sergiem Pérezem během slavnostní prezentace Racing Pointu | foto: Racing Point F1 Team

"Lidé zapomínají na jednu věc, když vás vidí ve Formuli 1 na posledním místě. Myslí si, že jste fakt špatný, ale 95 % dělá auto. Takže je to velmi těžké soudit někoho se špatným vozem," vysvětluje Pérez.

Loni po jeho boku nastupoval Esteban Ocon, svůj tvrdý přístup k novému týmovému kolegovi ale měnit nehodlá: "Je to jako s každým jiným týmovým kolegou. Jsem tady kvůli tomu, abych odváděl co nejlepší práci."

"Porazil jsem všechny své týmové kolegy, se kterými jsem jezdil, a totéž chci udělat s Lancem. Je to mou povinností. Kdybych to nedělal, tak mi věřte, že bych tady nebyl. Jsem zde kvůli motivaci, kvůli tomu, abych podával výkony. A kdybych neměl tento přístup, pak by bylo lepší, kdybych zůstal doma," dodává.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy