Šéf McLarenu má pro rok 2019 plán, ve kterém by se uplatnil i Alonso

Fernandova zpětná vazba by pro tým z Wokingu byla velmi cenná | foto: McLaren

Před několika týdny se Fernando Alonso v Abú Zabí se světem F1 (prozatím) rozloučil a sám dvojnásobný mistr světa si ve svých vyjádřeních o případném návratu v budoucích letech ponechával pootevřená zadní vrátka. Není ale vyloučeno, že si monopost F1 po zimní přestávce přece jenom alespoň vyzkouší...

Španělský závodník má pro příští sezónu již hodně nabitý program, vždyť ho kromě účasti v několika podnicích série vytrvalostních závodů WEC (World Endurance Championship) s Toyotou čeká také druhý pokus o zisk trojkoruny v legendárním Indy 500 a to nemusí být zdaleka všechno. Již během svého působení u McLarenu dával jasně najevo, že má enormní zájem se účastnit motoristických událostí mimo samotnou F1.

Fernando Alonso ale zároveň zůstává v těsném kontaktu s McLarenem, který má pro sezónu 2019 s Lando Norrisem a Carlosem Sainzem úplně nové jezdecké složení. Oba zmínění aktivní piloti stáje z Wokingu se společně shodli na tom, že by se jim zamlouvalo mít možnost srovnání vozu z uplynulého ročníku a nového monopostu. Ideálním adeptem pro tento úkon je právě mistr světa z let 2005 a 2006.

Fernando Alonso se na konci letošní sezóny rozloučil s F1, avšak možná ne definitivně | foto: McLaren

"O testování jsme mluvili a přes zimu o tom ještě bude řeč," říká šéf stáje Zak Brown pro Autosport. "Musíme se podívat na náš celkový program a mít jeho zkušenosti ve voze by bylo skvělé. Nicméně zároveň musíme zajistit, aby oba naši noví jezdci měli dostatek času, protože v příštím roce budou našimi závodními piloty, takže to vše stále probíhá."

"Myslím, že nebude sledovat pouze to, co dělá McLaren, ale s Fernandem komunikuji, denně bych úplně neřekl, ale velmi často," pokračuje Brown. "Sledoval, jak si o víkendu vedl náš vůz GT3 v Abú Zabí, posílal mi vzkazy. Určitě bude se zájmem pozorovat náš pokrok, protože je stále součástí rodiny."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy