Arrivabene už viděl nový vůz Ferrari a promluvil o jeho přípravách. Představí ho 15. února

Ferrari jako první oznámilo datum představení nového auta | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene oznámil datum představení monopostu pro rok 2019 a promluvil o tom, jak jsou na tom v továrně s jeho přípravami.

Nové auto ukáže světu v pátek 15. února před odjezdem na první předsezónní testy, které začnou o tři dny později. V týmu nahradí Kimiho Räikkönena mladý Charles Leclerc ze Sauberu, Arrivabene ovšem více spoléhá na zkušeného Sebastiana Vettela, jenž v šampionátu letos skončil druhý za Lewisem Hamiltonem.

"Je to kluk, který to nejlepší ze sebe u Ferrari ještě musí ukázat. Věřím ale, že to příští rok dokáže. Letos jsme prohráli v semifinále, ale nikdy jsme se nevzdali. Samozřejmě, že musíme udělat o jeden krok více. Musíme porozumět všem těm chybám, které jsme společně udělali," říká šéf Scuderie, jenž si ale příliš nerozumí s technickým ředitelem Mattiou Binottem.

Sebastian Vettel s Ferrari SF71H v Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Přípravy nového vozu jsou v plném proudu: "Jsme v pokročilé fázi výroby, skutečné výsledky se ale dozvíme až v Barceloně, kde se na dráze porovnáme s ostatními," pokračuje Arrivabene, podle něhož jde zatím vše podle plánu.

"Viděl jsem nové auto až před dvěma týdny. Jsem více oddaný rozpočtu a Concordské dohodě, ale kluci odvádějí své práce dobře. Pokud jde o Seba, může toho Leclerca tolik naučit. Hodně mu věříme, je talent, ale musíme jej chránit a zajistit, aby po příchodu jeho talent nevyhořel," dodává Arrivabene na adresu své nové jezdecké posily.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy