Ferrari musí podle Vettela řešit svou rychlost v "příliš mnoha závodech"

Sebastian Vettel během posledních testů v Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel tvrdí, že jeho Ferrari potřebuje řešit nedostatek rychlosti v příliš mnoha závodech, pokud má příští rok vyhrát mistrovský titul.

I když byl italský tým v první části sezóny ve formě a Němec vedl šampionát, po letní přestávce na vylepšený Mercedes už očividně neměl. Pokud má příští rok vyjít z boje o titul vítězně, tak musí vyřešit své slabiny.

Na otázku, co bude Ferrari v sezóně 2019 potřebovat, Vettel na galavečeru FIA odpověděl: "Lepší výkonnost. Myslím, že to je velmi jednoduché. Měli jsme své závody, kdy jsme byli velmi blízko a hodně konkurenceschopní, a naše auto bylo letos celkově univerzálnější, fungovalo na všech tratích. Zažili jsme tedy své vrcholy a myslím, že jsme mnohé z nich využili."

Sebastian Vettel s vítěznou trofejí v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

"Pak jsme ale měli příliš mnoho závodů, kdy jsme na to moc neměli. Někdy nám scházela desetina nebo dvě, někdy jich ale bylo více, kdy jsme toho o víkendu nemohli udělat o moc více. A to je něco, co musíme napravit a pokusit se to příští rok lépe kontrolovat," pokračuje pilot Ferrari.

Co by vybral jako nejlepší závod své sezóny? "Řekl bych, že Bahrajn, protože zpočátku jsem ho neměl moc rád, ale teď ho fakt miluji. Miluji tu trofej po závodě. Byla to trochu těsná bitva v posledních kolech, takže bylo fajn, že jsem se až do konce udržel ve vedení. Pak si myslím, že by měla být zmíněna Kanada, obzvlášť 40 let po vítězství Gillese [Villeneuva]. Byl to hodně citově vypjatý den," dodává Vettel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy