"Ztráta Alonsa ukazuje, jak je Formule 1 špatná," tvrdí Pérez

Fernando Alonso po sezóně v F1 končí | foto: McLaren

Sergio Pérez kritizuje stav Formule 1, kterou příští rok opustí její hvězda Fernando Alonso.

Španěla čeká v F1 příští týden poslední závod - s McLarenem nastoupí do Velké ceny Abú Zabí. Po přestupu z Ferrari do britského týmu neměl štěstí na konkurenceschopný balík, to bude dále hledat ve vytrvalostním šampionátu WEC a příští rok v Indy 500.

Pérez jej popisuje jako "skvělého jezdce, fantastickou osobnost a skvělý charakter." Alonso letos vyhrál 24hodinovku v Le Mans, na kontě má také vítězství z Velké ceny Monaka F1, a tak mu k zisku Trojkoruny schází už pouze triumf z amerického závodu v Indianapolis.

"Miluje závodění. Chovám vůči němu velký respekt za to, co v F1 dosáhl, ale také za to, o co se pokouší mimo ní, o všechny ty tituly, o něž se snaží. Myslím si, že je rozhodně skvělou osobností sportu a je to škoda, že o něj přijdeme," hodnotí Pérez.

Alonso za posledních pět let v F1 na vítězství nedosáhl, po jeho přestupu do Wokingu skončilo partnerství s Hondou neúspěchem a loni rozchodem. "Ukazuje to, jak je F1 špatná. Máte jednoho z nejlepších pilotů na světě ve středu pole, snažíc se každý víkend získat nějaké body. Dejte ho do jiného vozu a vyhraje šampionát," poukazuje Pérez.

"Taková je momentálně F1. Jsme všichni na té lodi. Ve své kariéře měl i velké štěstí, velmi konkurenceschopné vozy a dokázal pár titulů vyhrát. Je ohromným talentem a zaslouží si úspěch, který ve své kariéře dosáhl. Přeji mu všechno nejlepší. Možná se jednoho dne vrátí, kdo ví," dodává Pérez.

Alonso, jemuž v letošním šampionátu jezdců patří s 50 body desátá příčka,  tuto možnost nikdy nevyloučil. Momentálně je v Číně, kde jej o víkendu čeká vytrvalostní závod s Toyotou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy