Český tým Antonína Charouze se stává partnerem Sauberu pro výchovu mladých jezdců

Sauber vychovává mladíky pro Ferrari, kam příští rok odejde Charles Leclerc | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber se spojil s českým týmem Charouz Racing System, aby společně dali dohromady program pro vývoj mladých talentů.

Sauber se dříve nevěnoval práci s mladíky, i když byl často týmem, který jim dal ve Formuli 1 první šanci. Charouz se svou stájí letos do Formule 2, do níž se přesunul z Formule 3.5, a příští rok se bude účastnit také závodů Formule 3, která nahrazuje GP3. Kromě toho působí i v sériích ADAC a v italském šampionátu Formule 4.

Po dohodě se Sauberem budou jeho mladíci soutěžit v těchto mládežnických kategoriích s možností dalšího postupu až do Formule 1. "Závodění je klíčovou součástí naší DNA Sauberu a juniorský tým Sauberu představuje významný milník v historii společnosti," uvádí šéf švýcarského týmu Frederic Vasseur.

Testovací pilotka Sauberu Tatiana Calderónová | foto: Sauber Motorsport AG

"Sauber má dlouhou tradici v pomoci jezdcům, aby dosáhli svého plného potenciálu. Spolupracoval například s Michaelem Schumacherem, Sebastianem Vettelem či s nadcházející hvězdou Charlesem Leclercem," upozorňuje Vasseur, za jehož stáj příští rok bude jezdit Kimi Räikkönen, který v F1 rovněž debutoval se Sauberem, a Antonio Giovinazzi.

"S tímto projektem Sauber dále rozšiřuje svou závodní platformu o kompletní vyhrazený program od juniorských sériích po vrchol motorsportu. Jsme potěšeni tím, že se spojíme s Charouz Racing System, vysoce profesionálním týmem, jenž všech těch sériích úspěšně funguje," hodnotí Vasseur.

Majitel českého týmu Antonín Charouz k tomu dodává: "Založení partnerství juniorského týmu se Sauberem Motorsport je okamžikem, na který jsme v dějinách Charouz Racing Systemu hrdí. Těšíme se na to, že v roce 2019 vezmeme na trať ve třech odlišných kategoriích závodění několik výjimečných jezdců."

"Program Juniorského týmu Sauberu představuje velmi vzrušující vývoj v mezinárodním motorsportu. Dává to jezdcům šanci potenciálně projít s jedním týmem celou cestu od Formule 4 až na vrchol do F1. To je jedinečný model a velmi vzrušující vyhlídkou pro všechny zainteresované," dodává 64letý Čech z Ledče nad Sázavou.

Jako testovací jezdec u Sauberu zatím figuruje pouze Tatiana Calderonová, zatímco za Charouzův tým ve Formuli 2 nastupují junior Ferrari Antonio Fuoco a Louis Deletraz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy