Räikkönen se Verstappena i přes jejich kolizi v Japonsku zastává

Max Verstappen před Kimim Räikkönenem | foto: Red Bull Content Pool

Kimi Räikkönen brání Maxe Verstappena i přesto, že minulý víkend mu zkazil závod poté, co se nebezpečně vrátil na dráhu a Fina z ní vytlačil. Podle něj mladý pilot Red Bullu není takový, že by své soupeře záměrně posílal mimo trať.

Verstappen za svůj manévr dostal pětisekundovou penalizaci, která jej rozlítila, protože se dle svých slov snažil i přes probrždění projet zatáčkou a ne si ji zkrátit, jak to později předvedl například Valtteri Bottas. Nicméně přitom Kimiho vytlačil na trávu a poškodil jeho Ferrari, podle Charlieho Whitinga byl potrestán zcela po právu.

A zatímco si Sebastian Vettel po dalším kolizi s Verstappenem postěžoval na přílišnou agresivitu Holanďana, tak pohodový Räikkönen se jej paradoxně zastal.

"V situaci, do níž jsem se s ním dostal, to je trochu těžké posoudit, jelikož vím, že když se někdy vracíte přes obrubníky, tak se s autem nedá zatočit, když přes ně skočíte," popisuje Iceman.

Video: Kolize Verstappena s Räikkönenem

"Nevím, jestli to byl i tento případ. Myslím si, že pokud bychom byli oba na okruhu vedle sebe, tak by vás nezmáčknul, protože všichni víme, co by se pak stalo. Ale šlo samozřejmě o trochu divnou situaci vzhledem tomu, kde jsme skončili. Podle mě se nesnažil nikoho záměrně trefit, ale došlo k tomu," říká Räikkönen.

Na Verstappena tedy není naštvaný, i když by samozřejmě byl býval raději, kdyby mu na dráze ponechal místo: "Snažil jsem se jet po vnějšku a nechat mu co nejvíce prostoru. Jenže on očividně přijel z trávy přes obrubník. Možná už více zatočit nemohl a asi zkrátka skončil na té straně. V ideální světě měl nechat trochu více místa. Ale nevím..." dodává pilot Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy