Sauber čeká na rozhodnutí Ferrari - posadí vedle Räikkönena mladého Giovinazziho?

Antonio Giovinazzi s Ferrari SF71H během testů v Maďarsku | foto: Scuderia Ferrari

Švýcarský tým po podpisu dvouleté smlouvy s Kimim Räikkönenem čeká na to, zda se ozve Ferrari s požadavkem posadit do závodního kokpitu příští rok Antonia Giovinazziho, jenž již druhý rok netrpělivě čeká na svou šanci.



Mezi Sauberem a Ferrari existuje (prostřednictvím dohody s dceřinou společností Alfa Romeo) dohoda, že má italský tým právo určit jednoho ze dvou jezdců - rozhodnout se musí do 15. října. Minulý rok dal šanci Charlesovi Leclercovi, jehož si nyní stáhl pod svá křídla do Maranella, učiní totéž i letos s Giovinazzim?

Podle některý pozorovatelů dohoda s Räikkönenem zavřela Giovinazzimu dveře, jenže smlouva byla podepsána nezávisle na existujících ustanoveních s Maranellem, Scuderia má proto stále možnost nominovat do Sauberu jednoho jezdce.

Giovinazzi už by moc rád závodil, a pokud by si ho Ferrari ponechalo i další rok jen pro práce na simulátoru, tak by tím zřejmě snížilo jeho atraktivitu. Je také otázkou, zda by pak mladý Ital raději neodešel závodit někam mimo F1.

Antonio Giovinazzi stále čeká na svou šanci, posadí ho Ferrari do kokpitu Sauberu? | foto: Sauber Motorsport AG

Jedinou komplikací je Marcus Ericsson, jehož podporují současní majitelé Sauberu. Pokud by tam chtělo Ferrari prosadit Giovinazziho, pak by byl Švéd bez místa. Je ale možné, že projekt týmu dostane přednost před "projektem jezdce." I kdyby nepřišel Ital, pak by Ericsson mohl o své místo bojovat se Stoffelem Vandoornem, jež je nyní volný.

Belgičan má úzké vazby na šéfa týmu Frederica Vasseura, jenž mu šéfoval v GP v letech 2014 a 2015, zatímco jeho manažer Alessandro Alunni Bravi je u Sauberu ředitelem.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy