Spa – Francorchamps místo Imoly?

Že je tradiční italský okruh pod drobnohledem Mezinárodní automobilové federace (FIA) a že hrozí závodnímu okruhu vyřazení z kalendáře Formule 1, je již poměrně známým faktem, ale překvapením je úvaha, že by se mohlo vrátit právě Spa.

„Imola je jedním z okruhů o kterých se jedná, neboť se chystáme z různých důvodů omezit závody v Evropě. Na straně druhé je to skoro domácí okruh stáje Ferrari s velkou tradicí a velkou návštěvností. Já osobně věřím v to, že v kalendáři zůstane, ale prozatím je tu otazník,“ prohlásil prezident FIA Max Mosley.

Zprávy ze zákulisí Formule 1 hovoří o tom, že pokud nedojde ke zlepšení zázemí a infrastruktury okruhu v souladu se stávajícím kontraktem uzavřeným s Bernie Ecclestonem, mohlo by dojít k ztrátě závodu Grand Prix. Jako případná náhrada byl zmíněn další tradiční evropský okruh, a to belgický Spa – Francorchamps za předpokladu, že by v Belgii přece jen došlo k odkladu zákazu tabákové reklamy.

Pokud však opravdu dojde k vyškrtnutí závodu v Imole, bude s velkou pravděpodobností nahrazen některým závodem v Asii, jejíž státy mají o pořádání Grand Prix Formule 1 eminentní zájem již dlouhou dobu. Dovoluji si tedy považovat v této chvíli úvahu o Spa za více než jen akademickou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy