Hamilton ani Vettel nechtějí mít Verstappena za týmového kolegu, tvrdí Ecclestone

Max Verstappen na pódiu po závodě ve Francii | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen má dveře do Ferrari či Mercedesu podle Bernieho Ecclestonea zavřené, protože si jej jejich piloti číslo jedna po svém boku nepřejí.



Verstappen vlétl na scénu v roce 2015 a o rok později jako nejmladší vítěz v historii Formule 1 triumfoval s Red Bullem ve Velké ceně Španělska. Je považován za jednoho z největších talentů, loni podepsal s rakouským týmem lukrativní tříletou smlouvu, která vyprší na konci roku 2020.

Pak by mohl přestoupit k továrnímu Ferrari či Mercedesu, k tomu však podle Ecclestonea nedojde, protože Hamilton ani Vettel by jej nechtěli mít na druhé straně týmové garáže: "Nemyslím si, že by jej kterýkoliv mistr světa chtěl mít s týmu," uvádí v podcastu Nica Rosberga bývalý šéf F1.

"Bude mít větší práci s tím, aby získal místo ve [špičkovém] týmu, než měl Fernando [Alonso]. Nemyslím si, že by jej Ferrari či Mercedes vítal s otevřenou náručí," říká 87letý Ecclestone.

Maxe Verstappena (vlevo) by Sebastian Vettel ani Lewis Hamilton mít v týmu nechtěli | foto: Red Bull Content Pool

I přes skeptický postoj Rosberga k takovému názoru potvrzuje: "Řekněme to takto: netěšilo by vás, kdybyste byli v týmu - zapomeňte na světovou jedničku, ale předpokládejme, že jste špičkovým jezdcem v týmu - a někdo vám řekne: 'Kluk, který bude jezdit s druhým autem, je Verstappen.' To je jiný příběh. Sebastian by ho nechtěl, Lewis by ho nechtěl."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy