Za odstoupení Ricciarda nemůže nový motor Renaultu. Co stálo za poruchou?

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB14 | foto: Red Bull Content Pool

Nová specifikace C motoru Renault nemůže za odstoupení Daniela Ricciarda ve Velké ceně Itálie. Její výrobce po analýze oznámil příčinu poruchy.



Renault přivezl do Monzy svou nejnovější verzi motoru, u svého továrního týmu ji ale nenasadil kvůli obavám o spolehlivost v těsném duelu s Haasem v šampionátu konstruktérů, kde nyní rozhoduje každý bod. Nepoužil ji ani McLaren, který musí upravit své šasi.

Pro specifikaci C se tedy rozhodl pouze Red Bull, který nemá co ztratit, protože jej od soupeřů před ním i za ním dělí bodová propast. V pátek ji dostal Ricciardo, a protože vyšší výkon byl znát, nasadil ji v sobotu také Verstappenovi.

Australan však ze závodu odstoupil poté, co se po penalizaci probíjel z konce startovního roštu. Po předjetí 11. Lance Strolla s Williamsem se objevil zlověstný kouř: "Předjel jsem ho v nájezdu do 1. zatáčky, pak jsem se kouknul do zrcátek, jestli jsem před ním. Moc dobře to vidět nešlo, a tehdy jsem si uvědomil, že ze zadní části vozu vychází kouř. Hned jsem to nahlásil a oni řekli, ať zastavím."

I když nejprve podezřívali nový motor, nakonec za šestým letošním odstoupením Ricciarda a čtvrtým z poslední šesti závodů stálo něco jiného. "Po studii pohonné jednotky z vozu Daniela Ricciarda můžeme potvrdit, že toto odstoupení nesouviselo s motorem. Šlo spíše o poruchu spojky," oznámil Renault.

"Upřímně, když se podívám na celý rok, tak to je dost frustrující," zklamaně komentoval Ricciardo po vystoupení z vozu, kdy ještě neznal přesnou příčinu. Sedm závodů před koncem ztrácí 12 bodů na svého týmového kolegu Verstappena, jenž byl klasifikován na 5. místě.




Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy