Triky Ferrari? "Mercedes není zvyklý prohrávat, my ano," komentuje Arrivabene

Ferrari má momentálně nad Mercedesem navrch, přidá tento víkend další výhru na domácí půdě? | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Maurizio Arrivabene komentuje vývoj souboje o titul. Všímá si poznámek Mercedesu, který doposud v hybridní éře po zavedení nových pohonných jednotek v roce 2014 dominoval.



Lewis Hamilton po prohře v Belgii minulý týden uvedl, že Ferrari používá nějaké triky. Později upřesnil, že neměl na mysli porušování pravidel, pouze to, že má Ferrari na svém motoru nějaké vychytávky, které jim umožnily rychle stáhnout ztrátu a dokonce se před Mercedes dostat.

"Nejsou na to zvyklí," komentuje Arrivabene v Miláně před víkendovou Velkou cenou Itálie kontrolované vítězství nad Mercedesem ve Spa. "My jsme byli potichu, dostávali jsme rány zleva i zprava a zvedli jsme se. My na to zvyklí jsme, oni ne."

"Čtu hodně článků popisující naše kluky, kteří tak dobře pracují na voze. Ale v týmu musím všem připomínat, že nejsme vpředu, že je naháníme, proto se musíme držet při zemi," vybízí šéf stáje z Maranella, která ztrácí v šampionátu konstruktérů na Mercedes 15 bodů a její Sebastian Vettel mezi jezdci na Hamiltona 17 bodů.

Ferrari se podle něj dokáže vyrovnat z ohromným tlakem, pod nímž o víkendu bude ze strany svých fanoušků: "Tento rok je tlak větší, protože jsme vyhráli předchozí závod. Ale tohle je závodění a my jsme na to zvyklí. Stále jsme mladým týmem a já vzhledem ke konci sezony nic nezaručuji, ale všichni si to přejí - a vy víte, co myslím," dodává Arrivabene, jenž se svým týmem touží po titulu.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy