Kde bude příští rok závodit Pérez? "Jsem ve formě, mám několik možností," tvrdí Mexičan

Sergio Pérez s Force Indií VJM11 na Hungaroringu | foto: Sahara Force India

Budoucnost Sergia Pérez u Force Indie je nejistá poté, co ji zachránil Lance Stroll s konsorciem dalších investorů. Proto během letní přestávky zjišťuje, jaké by měl případně možnosti v ostatních týmech. Věří, že jich má díky své formě několik.



Pérez byl jedním z těch, kdo před letní přestávkou poslal Force Indii kvůli dluhům do exekuce. Lawrence Stroll dal dohromady skupinu investorů, kteří stáj bývalého majitele Vijaye Mallyi zachránili a převzali. S přestupem do ní je nyní spojován syn kanadského milionáře Lance Stroll, jenž závodí za nekonkurenceschopný Williams.

Sergio si kvůli tomu možná bude muset hledat místo jinde: "Jsem šťastný, protože mám několik možností. Samozřejmě všichni chceme závodit za dva nejlepší týmy, ale ne nepravděpodobné, že bych se k nim v příští sezóně dostal."

"Musím tedy přemýšlet o tom, co by pro mě bylo tou nejlepší možností, tím nejlepším místem, kde bych předvedl své schopnosti. V předchozích dvou letech jsem byl nejlepším pilotem mimo tři špičkové týmy," upozorňuje na sebe Mexičan, jenž v roce 2016 nasbíral 101 a loni sto bodů. Letos už mu v polovině sezóny patří až 10. příčka, před ním se nacházejí Fernando Alonso (McLaren), Kevin Magnussen (Haas) či Nico Hülkenberg (Renault).

Sergio Pérez se svým rozhodnutím nespěchá, věří, že si může vybírat | foto: Sahara Force India

"Chci vidět, co je možné u týmů, které mají volná místa, a pak se rozhodnu. Ale také chci vidět, co se stane tady, protože mimo špičkové tři týmy má podle mě Force India ten největší potenciál," hodnotí Pérez.

Na rozhodnutí má dle svých slov ale ještě čas: "Nespěchám, protože jsem v dobré formě. Věřím, že během letní přestávky si udělám dobrou představu o tom, co se tady děje, a pak se mohu rozhodnout," dodává sebevědomý jezdec.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy