"Výkonnost je opět normální, odstoupení ze závodu ale bolí," říká Vandoorne po Maďarsku

Stoffel Vandoorne ve Velké ceně Maďarska | foto: McLaren

Stoffel Vandoorne svými slovy i skutky na trati minulý víkend potvrdil, že se "vše vrátilo k normál" po sérii dvou mizerných závodů. Mrzí jej však odstoupení kvůli technické závadě.

Belgičan po boku Fernanda Alonsa letos neprožívá jednoduchou sezónu. Nasbíral zatím jen 8 bodů ve srovnání se 44 body Španěla a v kvalifikacích od GP Kanady vypadl vždy už v první části. Obzvlášť bídnou výkonnost předváděl v Británii a Německu, kde se mu tým snažil všemožně pomoci změnou dílů a nastavení.

Až v Maďarsku sáhli k poslednímu kroku - výměně šasi. A jeho výkonnost se vrátila k normálu. V kvalifikaci za deště sice také vypadl v Q1 a ze závodu jej vyřadila porucha převodovky, dokázal se v něm ale držet Alonsa a jezdil na bodech.

"Tento víkend byl dobrou známkou toho, že je vše zpět v normálu. Z osobního hlediska to byl dobrý pocit. Ukázali jsme, že rychlost je tam, kde byla. Nedokončit závod bylo velké zklamání. Měli jsme dobrý start. Na roštu jsme stáli níže, než jsme chtěli, ale zvládli jsme dobré první kolo a dostali se na body," vrací se Vandoorne k víkendu na Hungaroringu.

Výkonnost je zpět, odstoupení z bodované pozice ale bolí | foto: McLaren

"Dobře jsme se starali o pneumatiky, měli jsme velmi dobré tempo, když se to počítalo. Dokázali jsme zůstat na trati dlouho a získat pozice pozdější zastávkou. Přeskočili jsme během zastávek spoustu aut. Ze strany týmu šlo o skvělou strategii. Jen je škoda, že jsme nemohli závod dokončit a bodovat s oběma vozy. Rozhodně to bolí, že jsme nedojeli do cíle na bodech," pokračuje pilot McLarenu.

Ve zbytku sezóny bude pod tlakem, svému týmu totiž musí prokázat, že si své místo v třetí sezóně po sobě zaslouží: "Abych byl upřímný, tak na to nemyslím. Dělám jen to nejlepší, co dokážu. Těším se na letní přestávku, na trochu odpočinku, vyčištění hlavy, a potom zamířím do Spa ke svému domácímu závodu. Je jen škoda, že jsme první část sezóny nezakončili s o trochu větším množstvím bodu," dodává Vandoorne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy