Honda opět mění Hartleymu motor, penalizace na roštu ho kvůli tomu nemine

Pohonná jednotka Hondy | foto: Honda Racing F1

Brendon Hartley bude na startovním roštu Velké ceny Francie penalizován za výměnu komponent pohonné jednotky. Honda již letos přesáhla povolený limit.


Pilot Toro Rosso musel včera ke konci druhého tréninku zastavit. V rozhovorech poté uvedl, že se obává nutnosti použít nový motor. Honda to nyní potvrdila.

Novozélandský pilot dostane plný kopmlet: nový spalovací motor (ICE), oba motorgenerátory - kinetické (MGU-K) i tepelné (MGU-H) energie, turbo, řídicí elektroniku (CE) i úložiště energie (ES). Půjde o nové specifikace dílů, které japonská automobilka poprvé nasadila v Kanadě. Jeho porouchaný motor putuje k další inspekci do továrny v Sakuře.

Protože již přesáhl povolený limit pro sezónu, bude zítra na startovním roštu potrestán. V případě Hartleyho půjde celkem o 35 míst, která se však dle nových pravidel v případě více než 15 míst mění automaticky v odsun na konec startovního roštu.

Hartley má letos ve voze již čtvrtý spalovací motor a MGU-H (pravidla povolují pouze 3 kusy na rok) a třetí MGU-K, úložiště energie a řídicí elektroniku (povoleny jen 2 kusy na rok). Honda je tak z pohledu spolehlivosti stále nejhorším výrobcem motorů v F1, čtvrté kusy doposud její konkurenti ještě nepoužili.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy